Verdens største selskap gjennom tidene heter Apple

0
201

Verdien på Apple passerte i går 700 000 000 000 dollar eller sagt med kroner 4 476 000 000 000, det er en dobling på tre år. Rimelig imponerende av Tim Cook som overtok etter geniforklarte Steve Jobs for tre år siden.

Ikke noe selskap har hatt høyere verdi målt i dollar, men hvis du regner om til dagens pengeverdi har Microsoft vært større, i faktisk verdi må Apple slå 874 000 000 000 dollar for å også være største gjennom tidene etter omregning. Fortsetter Tim Cook slik han har gjort vil det skje i løpet av noen få måneder.

De siste årene har Microsoft hatt en mye dårligere verdiutvikling og de to kniver ikke lenger om førsteplassen over selskaper med høy verdi. De har i mange år byttet på den plassen og noen ganger overlatt toppen til Exxon Mobil, Pr i dag er oljegiganten Exxon Mobil på andreplass på Dow Jones med en markedsverdi på litt over 400 milliarder dollar.

De fleste investorer tror at kursen til Apple skal fortsette å stige og flere er overbeviste om at selskapet skal nå 1000 milliarder dollar i løpet av et par år. Det er imidlertid flere skyer på Apple himmelen. Det er ekstrem konkurranse på mobiltelefonmarkedet og betydningen av suksess modeller er nå viktigere enn selve merkevaren. Tab utfordres kraftig av nye PC varianter, strømming overtar for nedlastning, store skatteunndragelsessaker er under oppseiling, antitrustsaker kan ramme selskapet og maktforholdet til telekomleverandører beveger seg til Apple sin ufordel.

Microsoft har fått momentum igjen på operativsystemer til PC og Xbox, men de har til gode å lykkes med sin mobilsatsning både på operativsiden og med oppkjøpet av Nokia.

tabola

No posts to display