lørdag, desember 4, 2021

Verdens dyreste selskap har blitt 1 620 000 000 000 kroner mindre verdt

Må lese

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Det var bare en måned siden at oljeselskapet Saudi Aramco ble verdens dyreste børsnoterte selskap da det gikk inn i det saudiske aksjemarkedet med en verdi som havnet på 1800 milliarder dollar. dollar – dvs. 16,2 billioner kroner

Aksjen spratt opp på den saudiske børsen de første dagene, men 16. desember – fem dager etter aksjedebuten – brøt kurven. I dag er selskapet rundt 10 prosent. verdt mindre – tilsvarer totalt 1,6 trillioner kroner, skriver CNN.

Les: Sterke illustrasjoner tar et oppgjør med New public management

På toppen hadde Saudi Aramcos andel en verdi av 38 saudiske riyaler, som hadde falt til det foreløpige laveste nivå på 34,5 riyaler – på mandag.

Man kan hevde at aksjen generelt var for høyt verdsatt til å begynne med. Jeg vil ikke kalle det manipulasjon, men det ble godt støttet de første dagene. Dette medførte at aksjen hadde muligheten til å nå et så høyt nivå at det kunne skape de positive overskriftene som kronprinsen ønsket.

Les på Popidol: Derfor byttet Greta Thunberg navn til Sharon

Tabbe! Donald Trumps rike venner ønsker ikke krig, kun økonomiske sanksjoner mot Iran.

Saudi Aramcos aksjer tok et nytt dykk da det kom frem at USA hadde myrdet iranske militærlederen Qassem Soleimani, og dermed opptrappet den pågående konflikten mellom de to landene. Saudi Aramco har allerede opplevd angrep på oljeproduksjon i september, og ytterligere opptrapping av konflikten mellom Iran og USA kan være et stort problem for oljegiganten.

Det viser hvor utsatt Saudi Aramco er for sikkerhetssituasjonen i Midt-Østen. Angrepet tilbake i september viste usikkerheten knyttet til å være avhengig av produksjon i et for tiden flyktig område. Iran og Saudi-Arabia er ikke veldig gode venner, og hvis USA går i krig med Iran, kan ikke Saudi-Arabia unngå å engasjere seg i noen grad.

Da Saudi Aramco skulle noteres, valgte den å legge ut 1,5 av selskapet for salg i aksjer i den lokale saudiske børsen Tadawul. Selskapet skal være fornøyd. Hadde aksjene blitt lagt ut for salg på internasjonal børs, kunne ting sett verre ut.

Det er Saudi Aramcos flaks at den ikke valgte å selge den på det internasjonale markedet, da investorer sannsynligvis ville ha brukt aksjen som en sikring (risikosikring, red.) Mot geopolitisk uro i Midt-Østen, og den ville ha sendt den litt lenger ned enn vi har sett.

Selv om det kunne gått verre, høres 1,6 trillioner kroner fremdeles ut som et høye tall. Saudi Aramco er ikke et selskap som er veldig avhengig av aksjekursen fordi den bare har 1,5 prosent. av virksomheten i omløp. – De aller rikeste i Saudi Arabia, ble «truet» til å kjøpe og sitte på aksjer.

Likevel, de rike er ganske så sinna nå, de ønsker å ta Iran, men de ønsker ikke å tape penger. – Det var ikke dette de ville at Donald Trump skulle gjøre.

- Advertisement -

7 COMMENTS

Siste nytt

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter å ha godtatt å ta...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020. – Selv om...

Guadalupe Maravilla presenteres i en stor utstilling på Henie Onstad

Guadalupe Maravilla har nettopp blitt utnevnt til mottager av Lise Wilhelmsen Art Award og blir for første gang presentert i en soloutstilling...

More Articles Like This