fredag, juli 17, 2020

Verdens dyreste selskap har blitt 1 620 000 000 000 kroner mindre verdt

Må lese

Fotball, en fantastisk måte å hente tilbake penger fra rike sjeiker og kinesere

Manchester City vant frem i sin ankesak, etter å ha blitt dømt av brudd på reglene i...

Nye Mercedes-AMG GT Black Series

Nye Mercedes-AMG GT Black Series viderefører merkets tradisjon innen motorsport, med et ekspressivt design og den direkte...

Dette er Tysklands neste landslagssjef

"Sniffi fingers" gjør sikkert en god jobb etter sjokket fra forrige fotball VM. Tyskland vinner fotballkamper igjen....
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Det var bare en måned siden at oljeselskapet Saudi Aramco ble verdens dyreste børsnoterte selskap da det gikk inn i det saudiske aksjemarkedet med en verdi som havnet på 1800 milliarder dollar. dollar – dvs. 16,2 billioner kroner

Aksjen spratt opp på den saudiske børsen de første dagene, men 16. desember – fem dager etter aksjedebuten – brøt kurven. I dag er selskapet rundt 10 prosent. verdt mindre – tilsvarer totalt 1,6 trillioner kroner, skriver CNN.

Les: Sterke illustrasjoner tar et oppgjør med New public management

På toppen hadde Saudi Aramcos andel en verdi av 38 saudiske riyaler, som hadde falt til det foreløpige laveste nivå på 34,5 riyaler – på mandag.

Man kan hevde at aksjen generelt var for høyt verdsatt til å begynne med. Jeg vil ikke kalle det manipulasjon, men det ble godt støttet de første dagene. Dette medførte at aksjen hadde muligheten til å nå et så høyt nivå at det kunne skape de positive overskriftene som kronprinsen ønsket.

Les på Popidol: Derfor byttet Greta Thunberg navn til Sharon

Tabbe! Donald Trumps rike venner ønsker ikke krig, kun økonomiske sanksjoner mot Iran.

Saudi Aramcos aksjer tok et nytt dykk da det kom frem at USA hadde myrdet iranske militærlederen Qassem Soleimani, og dermed opptrappet den pågående konflikten mellom de to landene. Saudi Aramco har allerede opplevd angrep på oljeproduksjon i september, og ytterligere opptrapping av konflikten mellom Iran og USA kan være et stort problem for oljegiganten.

Det viser hvor utsatt Saudi Aramco er for sikkerhetssituasjonen i Midt-Østen. Angrepet tilbake i september viste usikkerheten knyttet til å være avhengig av produksjon i et for tiden flyktig område. Iran og Saudi-Arabia er ikke veldig gode venner, og hvis USA går i krig med Iran, kan ikke Saudi-Arabia unngå å engasjere seg i noen grad.

Da Saudi Aramco skulle noteres, valgte den å legge ut 1,5 av selskapet for salg i aksjer i den lokale saudiske børsen Tadawul. Selskapet skal være fornøyd. Hadde aksjene blitt lagt ut for salg på internasjonal børs, kunne ting sett verre ut.

Det er Saudi Aramcos flaks at den ikke valgte å selge den på det internasjonale markedet, da investorer sannsynligvis ville ha brukt aksjen som en sikring (risikosikring, red.) Mot geopolitisk uro i Midt-Østen, og den ville ha sendt den litt lenger ned enn vi har sett.

Selv om det kunne gått verre, høres 1,6 trillioner kroner fremdeles ut som et høye tall. Saudi Aramco er ikke et selskap som er veldig avhengig av aksjekursen fordi den bare har 1,5 prosent. av virksomheten i omløp. – De aller rikeste i Saudi Arabia, ble «truet» til å kjøpe og sitte på aksjer.

Likevel, de rike er ganske så sinna nå, de ønsker å ta Iran, men de ønsker ikke å tape penger. – Det var ikke dette de ville at Donald Trump skulle gjøre.

- Advertisement -

7 COMMENTS

Siste nytt

Fotball, en fantastisk måte å hente tilbake penger fra rike sjeiker og kinesere

Manchester City vant frem i sin ankesak, etter å ha blitt dømt av brudd på reglene i...

Nye Mercedes-AMG GT Black Series

Nye Mercedes-AMG GT Black Series viderefører merkets tradisjon innen motorsport, med et ekspressivt design og den direkte teknologioverføringen fra motorsport til serieproduksjon....

Dette er Tysklands neste landslagssjef

"Sniffi fingers" gjør sikkert en god jobb etter sjokket fra forrige fotball VM. Tyskland vinner fotballkamper igjen. Den 60 år gamle landslagssjefen...

Kjempeflått sprer seg i hele Europa

Det er ingen dyr i den norske fauna som gjør flere folk syke enn flått. Det er ikke alltid man legger merke...

Jim Carrey gir ut sin første bok

Man kan se tydelig at det har skjedd noe med Jim Carrey som har fått gummitryne til å "vokse opp". - Han...

More Articles Like This