Trener fikk sparken – på toppen av serietabellen

0
456
Suksesstreneren viste tegn til å miste tempoet - det var nok. (foto: Young Boys)

Når du signer opp som fotballtrener for en toppklubb, vet du at all folkeskikk, respekt og normale arbeidsforhold fjernes rundt deg. Alt står og faller på resultatene i ligaen og avansement i cuper og turnering. Uansett hva du har ledet klubben til av suksess i forhold til forventningene forrige sesong, fotball er og blir ferskvare, Raphael Wicky har denne uken fått kjenne på dette.

I 2021 overrasket den sveitsiske klubben Manchester United med uavgjort og seier i Champions League-gruppespill. Siden sommeren 2022 har Raphael Wicky ledet klubben med store ambisjoner. Forrige sesong vant Young Boys den sveitsiske ligaen med Wicky ved roret, også denne sesongen leder klubben etter 26 kamper. På mandag fikk treneren sparken.

LES: Om tre dager kan Ole Gunnar Solskjær være tilbake

Ikke noe nytt at trenere sparkes hos klubber i alle deler av tabellen rundt om i Europa, men vi kan ikke huske forrige gang treneren for topplaget måtte gå.

Forklaringen ligger trolig i de skyhøye forventningene hos ledelsen. De fire siste seriekampene har Young Boys vunnet bare én på de siste fire kampene, med uavgjort og to tap. Dermed er avstanden ned til neste klubb gått fra seks til ett poeng.

Det hører med til historien at klubben ble slått ut av Sporting Lisboa i Europaligaen og exit fra nasjonal cup, men likevel.

SPORTEN: Ikke lenger noen tvil om hvem som er Premier Leagues beste spiller

Kommentaren fra ledelsen er at de ønsker «ny energi» for å sikre serietittelen.

tabola

No posts to display