Tennissportens «Badboy» viser at han også har en menneskelig side

0
323
Nick Kyrgios

Tennis, som alle andre idretter, er satt på pause for øyeblikket. Forrige uke ble Wimbledon kansellert – en historisk avgjørelse ettersom det er første gang siden slutten av andre verdenskrig at turneringen er avlyst. Et bevis som fremhever enda tydeligere hvor stor krisen vi gjennomgår akkurat nå.

French Open, som normalt er årets andre Grand Slam og tradisjonelt arrangeres i slutten av mai og begynnelsen av juni, flyttet til september. Det var også en historisk avgjørelse.

Les: Bill Gates kom med pandemi advarsel for fem år siden.

John McEnroe som var tennissportens definitive «Bad Boy» har sluttet for lenge siden australske Nick Kyrgios har definitivt overtatt den rollen. – Men nå for andre gang på kort tid viser han en menneskelighet som lett kan drukne i sin spesielle og temperamentsfulle spillestil.

Han har gått i strupen på dommere, stått bak en del varme utvekslinger med motstandere og fornærmelser mot og fra tilskuere er blitt vanlig for 24-åringen fra Canberra. På et tidspunkt fikk den internasjonale tennisforeningen ITF nok av sin belastede oppførsel på banen og bøtelagt ham over en million (!) kroner for usportslig oppførsel.

Les på Sporten: Ajax-keeper Plan B hvis verdens beste keeper svikter

Kombinasjonen av det gudsvelsignede talentet og den totale mangelen på gentleman atferd som ellers er mantraet til tennis har ført til et «bad boy stempel»

Men Kyrgios viser også at han også har andre, mer sjarmerende sider. Ikke minst nå under koronakrisen. I innlegget publisert på Instagram og som har mottatt over 92.000 likes, tilbyr han personlig å levere hjemmemat på døra for den spesielt trengende.

“Vær så snill, ikke gå og ligg på tom mage. Ikke vær redd eller flau over å sende meg en privat melding. Jeg deler mer er glad for å dele med meg det jeg har. Selv om det bare er en pakke med nudler, et brød eller melk. Jeg vil la den stå på døren, uten å stille noen spørsmål. «

Innlegget fikk raskt positive tilbakemeldinger, i løpet av syv timer hadde 70.000 likt innlegget og kommentert 2.000 ganger. Dette er imidlertid ikke første gang Kyrgios tilbyr hjelp til utsatte mennesker i krisetider.

Under årets første Grand Slam-konkurranse, Australian Open, ble landet herjet av voldsomme skogbranner som forårsaket stor ødeleggelse. Kyrgios tok deretter initiativet til å starte en innsamlingsaksjon, der han og andre spillere donerte penger til ofrene. For hver slags tjeneste ble det gitt en sum penger. Selv donerte han 20.000 australske dollar, noe som tilsvarer omtrent 124 000 kroner.

Se dette innlegget på Instagram

Real talk

Et innlegg delt av NK (@k1ngkyrg1os)

Bevis for at Nick ikke bare er en drittstart ute på banen, men han er også en person som virkelig bryr seg om sine medmennesker. Noe som helt klart fortjener en applaus, Bravo

tabola

No posts to display