Republican presidential candidate Donald Trump smiles during a campaign stop, Wednesday, Feb. 17, 2016, in Bluffton, S.C. (AP Photo/Matt Rourke)

Norge blir ikke lenger sett på som et lysende eksempel på et godt samfunn, vår pengerikdom har skapt problemer for oss tidligere, men vi har fått skryt for internasjonal deltagelse og at vi er ekte humanister.  Europeere tror at årsaken til at vi ikke ville være med i EU var at vi ikke ville dele vår rikdom. Vi har på vår side sagt at det er avstand til beslutninger og at vi ønsker å bevare vårt inkluderende og varme samfunn som er årsaken til at vi to ganger har stemt nei til EU, ikke penger, bare se hvor mye vi bidrar! Fremmer du i dag disse argumentene oppdager du fort at det faller på stengrunn, nå foreligger det nok bevis på vår egoisme til at våre kritikere har fått rett, nordmenn tenker bare på seg selv.

Den Norske regjeringen omtales som høyrepopulistisk i stadig flere settinger, senest ble Sylvi Listhaug i forrige ute omtalt som en av Europas Donald Trump av Washington Post. Det er ikke en ubetydelig avis som nå kritiserer Sylvi Listhaug, Washington Post er en av USAs største aviser, den ble verdenskjent på 1970 tallet i forbindelse med Watergate skandalen. De har lesere over hele verden og er en viktig samfunnsaktør. For ikke lenge siden ble Sylvi latterliggjort i forbindelse med sitt badestunt av John Oliver. Her ser du reportasjen Se Sylvi bader

Et dårlig rykte er ikke det Norge trenger på tampen av oljealderen.

Og som vanlig hvis noen kritiserer FRP går de straks inn i offerrollen og føler seg misforstått. Det er fryktelig å bli tatt med buksene nede. Sylvi Listhaug fnyser av Washington Post i dagens VG og sier de ikke har peiling. Vel Donald Trump er ikke kristenfundamentalist og hun er ikke orange, med de unntakene har det fullstendig rett. Hvis man skal være pirkete vil det være litt mer riktig å sammenligne hun med en kombinasjon med Ted Cruz, Donald Trump og Benito Mussolini.

De aller fleste som reiser mye både privat og i forretninger vet hvor utrolig viktig persepsjon er og for Norges del beveger den seg i negativ retning med stormskritt. Vi er ikke bare rike lenger, vi er også egoister. På samme måte som vi kvier oss for å gjøre business i Russland vil vi hvis vi ikke raskt endrer retning oppleve at vi står lange nede på listen over land som de ønsker å gjøre business med.

På den andre siden, kanskje det er slik vi har blitt, en nasjon av rike narsissistiske egoister som bare lever for øyeblikkelig nytelse, da har vi den regjeringen vi fortjener.

Sylvi Listhaug i en Donald Trump farget badedrakt
Sylvi Listhaug i en Donald Trump farget badedrakt
f7.no -> adds
tabola