fredag, februar 26, 2021

Sosialutgiftene i Norge øker igjen

Må lese

Aston Villa eier redder Joe & The Juice

Den danske kjeden Joe & The Juice har over 300 utsalgssteder i 16 land, og som alle...

Peugeot har en helt ny logo

Alle gjør det om dagen! - De største bilprodusentene som Opel, Nissan, Toyota, BMW, VW og Kia...

Zuccarello fortsetter storspillet for Wild

Mats Zuccarello scoret det første målet da Minnesota Wilds vant overlegent 6-2 over Colorado Avalanche.
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Etter noen år med først stillstand og så nedgang øker igjen fattigdomsproblemet i Norge og årsaken er først og fremst større utbetalinger til innvandrere. Både Nav og KS (kommunenes sentralforbund) mener at ordningene som skal få innvandrere ut i arbeid er for dårlige.

De foreløpige kostra-tallene viser at kommunenes utgifter til økonomisk sosialhjelp økte med 9 prosent i fjor. Utbetalingen er enorme 5,6 milliarder kroner. Kommunal rapport skriver at 36 % av mottagere av sosialhjelp er innvandrere og andelen har økt betydelig de siste årene. Det er en helt klar tendens at fattigdomsproblemene i Norge er et innvandrer problem. I fjor gikk 134 700 personer på «sosialen» i mer enn seks måneder.

Det er et kraftigere stigma å være fattig i et rikt enn i et fattig land, det gjør at det er stor sammenheng mellom mottagelse av sosialhjelp, psykiske problemer og rus. For innvandrere er det stor grad knyttet til vanskeligheter med å få arbeid.

– Det er all mulig grunn til å se på hele porteføljen av virkemidler på nytt, for å se hvordan vi kan stoppe veksten i bruken av sosialhjelp. Det gjelder både i integreringspolitikken, arbeidsmarkedspolitikken og boligpolitikken, sier direktør for interessepolitikk Helge Eide i KS til Kommunal-Rapport.

 

Lite skolegang

Det er andre år på rad at sosialhjelpsutgiftene øker, etter mange år med nedgang og utflating.

 

«Jeg er litt bekymret for at fattigdomsproblemet i Norge mer og mer vil dreie seg om innvandrere. Her har vi ikke treffsikre virkemidler, sa tjenestedirektør Bjørn Gudbjørgsrud i Nav» til Kommunal Rapports ukeavis torsdag.

Hans bekymring dreier seg i første rekke om flyktninger som ikke kommer ut i jobb etter å ha fullført to års introduksjonsprogram og to års kvalifiseringsprogram. Mange har lite skolegang og arbeidserfaring fra hjemlandet og trenger mer norskopplæring og lengre utdanningsløp for å kvalifisere seg for norsk arbeidsliv, ifølge Gudbjørgsrud.

- Advertisement -

Siste nytt

Aston Villa eier redder Joe & The Juice

Den danske kjeden Joe & The Juice har over 300 utsalgssteder i 16 land, og som alle...

Peugeot har en helt ny logo

Alle gjør det om dagen! - De største bilprodusentene som Opel, Nissan, Toyota, BMW, VW og Kia har Peugeot har gitt seg...

Zuccarello fortsetter storspillet for Wild

Mats Zuccarello scoret det første målet da Minnesota Wilds vant overlegent 6-2 over Colorado Avalanche. Scoringen kom etter et...

Bikinibabes i skiløypene

Et tilsynelatende selvmotsigende konsept lanseres på TV i disse dager. Discovery lanserer en sesong av Ex On The Beach, helt uten strand...

Steven Gerrard er ikke overrasket Celtic sjefen er ute

Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi får en ny sjef i nærmeste fremtid etter at manager Neil Lennon tidligere i dag fikk sparken...

More Articles Like This