Søk om kredittlån på nett

0
62

Internett er fullt av muligheter, og det gjør mange finansielle systemer enklere og åpne for alle. Et av disse er lån, som man kan søke om på nett. dette gjør det utrolig mye enklere og raskere, og det minimerer dessuten lange køer i bankene.

På nett kan man søke lån uforpliktet, slik at man enkelt kan sammenligne de ulike typene lån, og de mange forskjellige bankene og andre stedene man kan låne fra. Dette kommer spesielt godt med om det er første gangen du søker lån, eller om du lurer på hva ulike lån innebærer. Et populært lån nå for tiden er kredittlån, som i mange tilfeller kan være både det beste og billigste lånet.

Hva er et kredittlån

Hvis du har litt peiling på lån fra før, så kjenner du kanskje de typiske forholdene. Du låner en viss sum til et kjøp du har planlagt eller til forbruk. Disse pengene får du på konto, og deretter betaler du ned lånet med et terminbeløp i måneden. Dette er derimot ikke slik et kredittlån fungerer. Du kan søke om kredittlån her: https://www.forbrukslån.no/kredittlån/

Når du låner kreditt så få du lånesummen på en konto som du har tilgang til gjennom din nettbankløsning. Deretter kan du overføre fra kredittlånekontoen til din egen konto, og du betaler kun renter av det du overfører. La oss si at du låner 150 000 kroner i kredittlån av en bank. Dette har du på en utenforstående konto. Deretter kan du sette over for eksempel 20 000 kroner til lønnskontoen din for å bruke. Det er disse 20 000 kronene det beregnes renter av. De resterende 130 000 kronene som står igjen på bankkontoen, har ingen renteomkostninger enda.

Renten av de 20 000 kronene betaler du tilbake i avdrag på neste regning. Dersom du betaler tilbake denne summen til kredittkontoen før det er tid for en ny regning, så betaler du ikke renter fra da av. Det vil si at om du betaler tilbake 10 000 korner av pengene du satt over på lønnskontoen, er det kun de resterende 10 000 kronenen du skal betale renter av. dette er en av de største fordelene med kredittlån, og grunnen til at mange velger å bruke det. Et slikt lån kan også kalles fleksibelt lån, brukskreditt eller personlån. Du kan sjekke ut kredittlån og beregne prisen her https://digifinans.no/kredittlaan.

Fordeler og ulemper

Nå som du har skjønt hva kredittlån er, og hvordan det fungerer, er det på tide å se på noen fordeler og ulemper. Dette kan gjøre det litt lettere for deg å bestemme deg for om dette er lånet for deg. Den største fordelen med et slikt lån er at du kun betaler renter for kreditten som du faktisk bruker. Du kan også betale tilbake og unngå renter, som kan bety et billigere lån. I tillegg til dette så har du alltid tilgang til midler, som kommer godt med om du har uforventede utgifter.

Tilbakebetalingene er fleksible fordi det er du selv som bestemmer størrelsen på avdraget, innenfor minstekravene. Sist, men ikke minst er det en stor fordel at du kan bruke kredittlånet ditt til akkurat det du vil. det fungerer på samme måte som med et forbrukslån, ved at du ikke behøver å opplyse banken om hva du skal bruke pengene på. Du kan også bruke de på refinansiering.

Som du sikkert skjønner så er det mange fordeler, men slik som med alt annet, så finnes det også noen ulemper. For noen er det ikke ideelt å ha en konstant tilgang til penger, og sliter med å begrense forbruket når man har kreditt. Dersom du ikke er god til å tilbakebetale nok månedlig avdrag så kan det også bli veldig dyrt i lengden, og du mister fordelen med at dette kan bli et billig lån om du betaler riktig. Det er også en generell manglende konkurranse når det kommer til kredittlån, og derfor er det få banker som tilbyr dette.

Hva kan du bruke kredittlån til?

Kredittlån kan, som nevnt tidligere, brukes på samme måte som et forbrukslån. Det betyr at du kan bruke det på det du vil, uten å opplyse eller få det godkjent av banken. Dette skiller seg fra faste lån som boliglån eller hyttelån, der långiver krever at du bruker pengene på det du har lånt det til. I Norge brukes det meste av kredittlån og forbrukslån til å pusse opp hjemme. Her kreves det større utgifter på samme tid, og det er ikke alle som har muligheten til å komme med disse med en gang. Norge er det landet i Europa der det pusses opp aller mest. Dette er blant annet fordi det er rekord mange som eier eneboliger her, og fordi mange ønsker å pusse den opp for å vedlikeholde boligen.

Et kredittlån kan også brukes på samme måte som et kredittkort. Det kan være lurt å ha penger liggende dersom der plutselig skulle skje noe, og man akutt trenger penger. Det kan for eksempel være om oppvaskmaskinen går i stykker, eller bilen må på verksted. Dette er ting de aller fleste er avhengig av, og her må man ut med en sum for å skaffe seg ny eller hente ut bilen. Ellers kan man jo bruke kredittlån til det man selv måtte ønske, og det er i virkeligheten kun fantasien som setter grenser. Likevel er det viktig å være bevist på hva man bruker det på når man tar opp et lån. Alt skal jo betales tilbake, og dette er ikke gratis penger. Ved å sette seg et mål for pengebruken og en plan for nedbetalingen blir det både nyttigere og mindre kostfult å ta opp ett kredittlån.

Oppsummering

For å oppsummere så kan kredittlån være en god måte å finansiere forbruk på. Dette gjelder dersom man er klar over kravene som stilles fra deg, og er god til å følge opp med betalinger. Det er mange fordeler ved kredittlån, og dette kan bli et billig lån om du behandler det riktig. Før du låner er det viktig at du leser deg godt opp på hva det innebærer, og undersøker ulike lån.

tabola

No posts to display