Det å være forelsket er en vidunderlig følelse. Den første tiden med partneren opplever mange som en svevende dans på roser. Dessverre kommer også tiden etterpå, hvor hverdagen kaller. Mange kjenner på stressfaktoren når både huslån, billån eller familieøkning kommer inn i bildet. Tiden til å være sammen reduseres. Sex foregår ikke like ofte som man skulle ønske, og gnisten er føles som en slukket flamme. Heldigvis finnes det råd til å styrke parforholdet selv når tidsklemma er på det verste.

  1. Tenk kvalitet over kvantitet

Selv om du gjerne vil fortelle partneren om alt du har opplevd i løpet av en dag, og gjerne vil snakke om alt dere har på kalenderen for morgendagen, tar dette bort viktig tid hvor dere kan styrke parforholdet. Pass på å sette av tid hvor dere fokuserer på øyeblikket og slipper alt annet rundt dere. Det å være spontan er kanskje vanskelig i en hektisk hverdag, så sett av tid til å være spontan. Lev i øyeblikket dere har satt av til dere to, og se hvor følelsene og tankene tar dere!

  1. En kjappis styrker forholdet

Små gleder i hverdagen som en kjappis kan gi store gleder for begge to. Selv om det er fantastisk nytefullt å ha sex i timesvis, er en kjappis bedre enn ingenting. Det vil også gi dere mer lyst til å sette av tid til ordentlig intime stunder, og vil gjøre det enklere å bevare gnisten. Spesielt kvinner syns kanskje det er vanskelig å komme i riktig humør for sex uten for mye forspill. En god idé er å starte selv. Gå til innkjøp på nytt sexy undertøy, og fantaser om deg selv og partneren i god tid før du overrasker med en kjappis.

  1. Mindre skjermtid

Etter en lang dag på jobb, masete småbarn og generelt stress fra omverdenen, er det mange som dyrker tid foran telefonen for å stenge verden ute og koble av. Netflix er også en vanedannende avkobling. Uavhengig av hvilken skjerm eller medium du velger, må du likevel ikke la det komme i veien for parforholdet. Det å sitte i samme rom med hver sin skjerm er ikke det samme som å være sammen. Legg fra dere telefon og laptop, og se hverandre inn i øynene. Du vil bli overrasket over hva slags avkobling det kan føre til.

  1. Vær ærlige med hverandre

Mange samlivsterapeuter refererer til Pareto-prinsippet i forhold som går gjennom en vanskelig tid. Ofte er det nemlig 20% av handlingene som står for 80% av konsekvensene. Selv om du kanskje føler dere må jobbe dere gjennom situasjon for situasjon av 80%, er det ofte bedre å gå rett til roten og ordne opp i de 20% som faktisk er skylden i hele 80% av problemene dere opplever. Ved å være ærlige med hverandre å gå gjennom problemer sammen, vil dere føle at flokene blir enklere å løse.

  1. Foreldrefellen

Når to blir tre er det lett å glemme ‘livet før’. Småbarnsforeldre går gjennom en hektisk hverdag, og mange ønsker seg gjerne både to eller tre barn. Derimot er det å skape en familie sammen en fantastisk ting, uansett hvor usexy og sliten man føler seg mesteparten av tiden. I disse dager er det enklere å fordele foreldrerollene. Mange par er liberale og likestilte når det kommer til foreldrejobben, noe som også frigjør begge parter til å kunne ha mer tid sammen. Det sies at et likestilt forhold fører til bedre sex, og dersom mor alltid ligger bak skjema med husvask, matlaging, byssing og amming, er det ikke mye rom til overs for parforholdet. Ved å fordele oppgavene kan dere feire små stunder sammen, og styrke parforholdet.

f7.no -> adds
tabola