Det korte svaret på dette er JA! Det er absolutt lovlig for norske spillere å spille pengespill i Norge. Det er ikke uten grunn at plattformer som Unibet Norge 2022 gjør det så stort som de faktisk gjør det. Hvis det hadde vært ulovlig å spille på plattformer som denne, hadde det ikke vært så mange norske spillere der som det faktisk er. Så bare slapp og kos deg med denne og andre plattformer – det er nemlig helt lov til å spille pengespill i Norge.

Men det er en god grunn til at folk flest kan føle seg litt forvirret om akkurat dette. Og det er fordi det ikke er lov for plattformer å etablere seg i Norge. Dette vil si at plattformene nordmenn spiller på ikke har en norsk lisens. Det er ikke noe å uroe seg for, fordi grunnen til dette er at Norsk Tipping har monopol på pengespill i Norge, og dette gjør at du faktisk ikke kan få en norsk lisens. Plattformene du spiller på er derfor ikke norske, men ingen fare, de må fortsatt overholde norske regler.

Skal jeg betale skatt av gevinstene sine?

Ja og nei. I hovedsak ja.

Du behøver ikke å betale skatt av de første 10.000 kronene du vinner i gevinst i løpet av et kalenderår, men du må fortsatt opplyse skatteetaten om hvor mye du har mottatt i gevinst – selv hvis det ligger under de 10.000 kronene. Mange prøver å lure seg unna dette, og det er ikke noe man anbefaler. Så selv om du bruker kryptovaluta og derfor ikke kan spores, bør du fortsatt opplyse hvor mye du har vunnet – også selv om du ikke skal betale skatt av det.

Du skal betale skatt av det du vinner over 10.000 kr. Dette betyr at de første 10.000 kronene alltid vil være skattefrie, også selv om du vinner mer enn det. Det er bare det over 10.000 kr du skal betale skatt av. Enkel og grei regel å huske.

f7.no -> adds
tabola