lørdag, desember 18, 2021

Sir Sean Connery er død 90 år gammel

Må lese

O.J Simpson er en helt fri mann

Det er en gledens dag for den tidligere NFL stjernen og skuespiller fra "Mannen med den nakne...

Nordisk båttradisjon innskriven på eksklusiv liste over verdas kulturarv

Den nordiske klinkbåttradisjonen har blitt innskriven på UNESCO si liste over den immaterielle kulturarven i verda. Dette...

Dette er den perfekte underholdningen i jula

Desember og julen er en fantastisk tid, men innimellom kan det bli langt tid mellom slagene. Noen...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Det er en ekte klassisk filmstjerne som nå har gått bort 90 år gammel. Sir Sean Connery sin historie startet 25 august 1930. Tommy Sean Connery er født i Edinburgh. Moren hans var renholder og faren lastebilsjåfør.

I intervjuer har Connery sagt at han ble kalt mellomnavnet «Sean» lenge før han gjorde karriere som skuespiller, en karriere som skjøt fart da han ble den første James Bond. – Connery som kom fra en vanlig familie uten høyere utdannelse jobbet hardt for å få på plass overklasse aksenten som var nødvendig i rollen som gentleman agenten. I begynnelsen var det en del som satte teen i vrangstrupen da de fikk vite en skotsk skuespiller skulle spille engelsk agent.

Les: Her kommer 5G i 2021

Sir Sean Connery tilhører selv den privilegerte klassen med en personlig formue på over 3,5 milliarder kroner.

Sosiale medier er fulle av kondolanser fra alle verdenshjørner og personer.

«Det er en sorgens dag for alle som kjente og elsket faren min,» sa sønnen Jason Connery til BBC og la til at faren hans hadde vært syk i noen tid.

Connery startet med kroppsbygging i en alder av 18 år, og det var på en konkurranse i London i 1953 at han hørte om en åpen audition for musikalen South Pacific i London. Det tok ikke lang tid før han hadde jobbet seg opp til hovedrollen.

Større roller – og et rykte som «tøff»
Trinnet til det hvite lerretet gikk blant annet via melodramaen «Another time, another place». I 1962 kom Sean Connerys store gjennombrudd. Forfatteren Ian Flemings bøker om den britiske agenten James Bond ville etter et par TV-produksjoner på 1950-tallet bli filmer.

Ian Fleming var opprinnelig nølende, og skal ha sagt at han ikke hadde forestilt seg en «gjengrodd stuntmann» som den elegante Bond. Men etter premieren på 1962 ‘Agent 007 with the Right to Kill’ (Dr. No), var Fleming imponert og ga James Bond en skotsk-sveitsisk bakgrunn i senere bøker.

Suksessen var øyeblikkelig og Sean Connerys skildring av James Bond i til sammen sju filmer har gjennom årene blitt ansett som den beste.

Karriere etter Bond
Selv Sean Connery var nølende med å forplikte seg til en filmserie, men forsto at det ville hjelpe karrieren hans. De siste årene var han imidlertid lei av karakteren og hans nære venn, skuespilleren Michael Caine, har sagt i et intervju:

«Hvis du kjente Sean i disse årene, visste du at du ikke tok opp den Bond-tingen. Han var, og er, en mye bedre skuespiller enn bare å spille Bond, men han ble synonym med rollen. «

Mens Bond-filmene spilte Connery i en rekke andre filmer, var de mest bemerkelsesverdige «The Murder of the Orient Express» i 1974 og «A Bridge Too Much» i 1997. For «The Untouchables» i 1987 vant han sin eneste Oscar for beste birolle.

I 2000 ble Sean Connery slått til ridder av Sir Elizabeth II, og i 2006 pensjonerte han seg og mottok Lifetime Achievement Award fra American Film Institute.

Til tross for de vellykkede årene på 1980- og 90-tallet og prisene, vil han sannsynligvis fortsatt bli husket som den karismatiske og magnetiske James Bond, som en av de store sexsymbolene på 1960-tallet, og som «The greates Scotsman who ever lived».

- Advertisement -

Siste nytt

O.J Simpson er en helt fri mann

Det er en gledens dag for den tidligere NFL stjernen og skuespiller fra "Mannen med den nakne...

Nordisk båttradisjon innskriven på eksklusiv liste over verdas kulturarv

Den nordiske klinkbåttradisjonen har blitt innskriven på UNESCO si liste over den immaterielle kulturarven i verda. Dette er ei stadfesting av at...

Dette er den perfekte underholdningen i jula

Desember og julen er en fantastisk tid, men innimellom kan det bli langt tid mellom slagene. Noen ganger trenger man litt underholdning...

J.K. Rowlings bok «Harry Potter og de vises stein» solgt for rekordpris

Suksessen vil ingen ende ta for J.K. Rowlings som nå jobber med en forlengelse på Harry Potter historien.

Joshua Kimmich skjønner han har vært en tosk

Bayern München-stjernen Joshua Kimmich sier han skal vaksinere seg mot korona og avslutter med det en lang debatt i Tyskland.

More Articles Like This