Her kommer 5G i 2021

0
44
Foto: Medietilsynet

Er du lysten på raskere mobilt bredbånd? Nå kommer 5G for fullt i Norge. Her er stedene Telenor lover en solid utbygging i løpet av det neste året.

I mars åpnet Telenor offisielt 5G-nettet. Telenor har i år etablert 5G i 10 områder rundt omkring i landet. Nå er det klart hvor 5G kommer i løpet av året og i 2021.

– Vi starter i år utbyggingen i Oslo, Bergen og Stavanger samtidig som vi utvider 5G-dekningen i Trondheim og Kongsberg. I 2021 skyter utbyggingen fart. Vi etablerer 5G i Drammen, Ålesund, Kristiansand, Fredrikstad, Tromsø og Bodø, sier Petter-Børre Furberg, administrerende direktør i Telenor Norge.

Telenor har allerede etablert 5G på følgende steder: Trondheim, Kongsberg, Elverum, Bodø, Askvoll, Fornebu, Kvitfjell, Longyearbyen, Herøya, Frøya og Spikersuppa i Oslo. I løpet av 2024 vil Telenor ha landsdekkende 5G-nett og dermed dekke by, bygd, naust og fjelltopper rundt omkring i Norge.

Dobler utbyggingstakten
Hele Norge vil dermed ha tilgang til Telenors 5G-nett i løpet av fire år. Telenor har store ambisjoner for 5G, og har opprettet en 5G-fabrikk som skal sikre kvalitet og fart i utbyggingen.

– I 2021 og 2022 skal vi bygge ut i et tempo som i snitt tilsvarer etablering av fem 5G-basestasjoner om dagen. Til sammenligning brukte vi åtte år på å bygge vårt 4G-nett. Den rekordraske utbyggingen vil følge en takt der 3500 nordmenn hver dag får tilgang til 5G, forteller Furberg.

Telenor er også godt i gang med en modernisering av hele mobilnettet. På landsbasis har selskapet nær 8.500 basestasjoner med 4G og flere tusen signalforsterkere. Alt dette skal oppgraderes til det fremste utstyret innen telekommunikasjon i løpet av fire år. Oppgraderingen vil da føre til økt kvalitet både på 4G og 5G.

Sammen om 5G
– 5G handler om å teste og utforske sammen, og vi er takknemlige for at næringsliv, helsevesen og en rekke privatkunder over lengre tid har deltatt i 5G-eksperimentering og delt sine erfaringer med oss. All lærdommen tar vi nå med oss inn i det vi kaller vår 5G-fabrikk. Kvalitet skal være førende i alt vi gjør, og vi skal sikre at våre kunder, enten de bor i by eller bygd, skal få et 5G-nett i verdensklasse, sier Petter-Børre Furberg.

Blant stedene Telenor har testet ut Trådløst Bredbånd over 5G, er Flokeneset i Askvoll. I en undersøkelse sier samtlige pilotkunder at de anbefaler bredbånd over 5G hjemme til andre. Videre sa tre av fire seg enig i, eller helt enig i, at 5G kan bli deres vanlige bredbånd.

tabola

No posts to display