Opprørske Oldemødre er historien om to gamle damer som aldri gir seg. Med stor iver og mye pågangsmot legger de ut på en omfattende turné for å finne ut om det kan finnes et alternativt svar til økonomisk vekst, her i Norge.

Shirley (91) og Hinda (84) har vært politisk engasjert i et halvt århundre, og synes ikke alder er en hindring for å fortsette dette arbeidet. Med stor entusiasme stiller de i filmen helt enkle spørsmål som er så kløktige at verken studenter, professorer eller finanstopper kan svare dem. For finnes det egentlig et alternativ til økonomisk vekst?

 

Til uken kommer de amerikanske oldemødrene til Norge for å legge ut på en omfattende Norgesturné med Hurtigruta, i søken om å finne det norske svaret på dette.

 

Kinoene blir debattarena
På en rekke kinoer over hele landet vil det også bli arrangert egne debattmøter i etterkant av filmvisningen, hvor blant annet Miljøpartiet de Grønne, Framtiden i Våre Hender og Cultura Bank vil delta. Banksjef i Cultura Bank, Lars Hektoen, mener at spørsmålet oldemødrene stiller er viktig, ikke minst med tanke på det norske samfunnet.

– Ønsket om materiell vekst står sterkt i Norge, samtidig så ser man hvor belastende den økte ressursbruken har vært for miljøet de siste 20 årene. Det kan ikke fortsette slik for alltid. Vi trenger fokus på kvalitativ vekst i samfunnet, som kan bidra til å øke folks livskvalitet på andre måter. Dette kan for eksempel være mer fokus på sosiale og samfunnsnyttige goder i landet vårt, som utdanning og omsorg, sier Hektoen.

 

Noe alle kan forstå
Mange tror kanskje at spørsmålet om økonomisk vekst er så komplisert at det bør overlates til økonomer og spesialister, men filmens regissør Håvard Bustnes vil avkrefte denne myten.

-Jeg tror det er viktig at vi alle begynner å stille spørsmål ved måten vi lever og forbruker på, og konsekvensene av dette. Mitt mål med dokumentarfilmen er å få publikum til å stille seg selv de samme spørsmålene som Hinda og Shirley tar opp, forteller en engasjert og premiereklar regissør.

 

Førpremierer m/Shirley og Hinda tilstede

Førpremierer med debattmøter

29.3   Aurora Kino, Tromsø kl. 1830.3   Svolvær Kino kl. 1831.3   Fram Kino, Bodø kl. 12 og 18

2.4    Orkanger kino kl. 12

3.4    Nova Kino, Trondheim  kl. 18

4.4    Nova Kino, Trondheim kl. 12

7.4     Bergen kino kl. 12 og 18

10.4   Kino Victoria,   Oslo kl. 18

 

24.3    Verdensteateret, Tromsø kl. 1826.3    Ål i Hallingdal kl. 1828.3    Stavanger kino kl. 18

31.3  Fredrikstad Kino kl. 18

2.4    Lillestrøm Kino kl. 18

2.4    Ørsta kino kl. 18

4.4    Lillehammer kino kl. 18

7.4    Prinsen Kino, Trondheim kl. 18

8.4      Bø kino kl. 18

11.4      Kino Victoria, Oslo kl. 18

11.4      Edda Kino, Haugesund kl. 18

 

f7.no -> adds
tabola