Sheik med blod på hendene kjøper Premier League klubb

0
10693

En av de blodigste lederne i verden er i spissen for en investorgruppe, som er i ferd med å overta den engelske klubben Newcastle United.

Saudi-Arabias virkelige leder, kronprins Mohamed bin Salman, forvalter et av Saudi-Arabias største fond, og sammen med to britiske partnere har han lagt ut 2,5 milliarder pund for Newcastle United, ifølge engelske medier.

Les: Tennissportens “Badboy” viser at han også har en menneskelig side

Mike Ashley, vært interessert i å selge i flere år, men etter flere mislykkede forsøk er det nå gjort en 31-siders kontrakt, som forrige uke ble gitt videre til engelske myndigheter. Salget må til slutt godkjennes av Premier League, som kan ta noen uker.

Mohamed bin Salman og hans fond overtar 80 prosent av Newcastle United og blir dermed de virkelige eierne. Hvis anskaffelsen godkjennes som forventet, er det et annet eksempel på blodige regimer som bruker fotballen til hvitvasking av sport.

Kronprinsen selv skal være god for 100 milliarder kroner, mens familien som styrer Saudi-Arabia visstnok skal ha 10 000 milliarder kroner på bok. – Penger de har fått gjennom å lede verdens verste diktatur og eksportør av terror.

Les på Sporten: Englands kjipeste klubbeier er nær et salg til noen som er veldig mye verre

Den 34 år gamle kronprinsen ble kjent internasjonalt da hans kjeltringer drepte og parterte journalist og systemkritiker Jamal Khashoggi ved det saudiske konsulatet i Istanbul 2. oktober 2018.

 
Sammen med en annen arabisk sjeiker, står kronprins Mohammed bin Zayed Al Nahyan fra Abu Dhabi – familien som eier Manchester City – Mohamed bin Salman bak den blodige og bestialske krigen i Yemen, som ifølge FN har utviklet seg til verdens verste humanitære kriser.

Det var også de to kronprinsene som orkestrerte boikotten av Qatar. En operasjon som blant annet hadde som mål å frafalle Qatar eneeierskap til verdensmesterskapet i 2022. Som kjent, lyktes det ikke. Men nå kan den saudiske kronprinsen i stedet skaffe seg en klubb i Premier League.

Investorgruppen med bin Salman har forhandlet i flere måneder med Mike Ashley, som kjøpte Newcastle i 2007 for 1,1 milliarder dollar. Ashley, en av Englands rikeste menn, ble aldri populær blant klubbfans. Delvis fordi han sparket flere av klubbens ikoner ut i mørket, og fordi han ifølge fansen ikke investerte nok penger i nye spillere.

Les på Popidol: Wanda Nara har full kontroll over Mauro Icardi
 
Vi krysser fingrene for at Premier League ikke lar en massemorder kjøpe klubben.

tabola

No posts to display