SYDNEY, AUSTRALIA - MARCH 12: Axl Rose of Guns N' Roses performs live on stage at Allphones Arena on March 12, 2013 in Sydney, Australia. (Photo by Mark Metcalfe/Getty Images)

Først begynte Guns N`Roses å spille sammen igjen og bare noen timer etter sin store reunion konsert på Coachella med løfte om mer, så fikk verden vite at Axl Rose skal overta for Brian Johnson som vokalist for AC/DC på resten av deres turneen. Det betyr han får det travelt fremover som vokalist i to av verdens største band.

Årsaken er, Brian Johnson har en hørselskade som kan bli permanent hvis han fortsetter.

Rock or Bust

Bandet sin uttalelse minner mest om et stort selskap som takker sin leder som pensjoneres:

“AC / DC vil gjenoppta sin Rock or Bust World Tour med Axl Rose begynte på vokal,”. Rose vil ta plassen til langvarig AC / DC vokalist Brian Johnson, som ble tvunget til å brått slutte å turnere med gruppen eller risikere “totalt hørselstap.”

“Bandmedlemmene AC / DC vil gjerne takke Brian Johnson for hans bidrag og engasjement til bandet gjennom årene. Vi ønsker ham lykke til med sine hørselsproblemer og fremtidige virksomhet. Så mye som vi ønsker denne turen å ende som den startet, vi forstår, respekterer og støtter Brians beslutning om å stoppe turneringen og redde sin hørsel. Vi er opptatt av å dekke resten av våre turnerings forpliktelser til alle som har støttet oss gjennom årene, og er heldig at Axl Rose har tilbød sin støtte til å hjelpe oss med å oppfylle denne forpliktelsen. ”

Europeiske turnedatoer

AC / DC med Axl Rose European Tour Dates

7 mai   – Lisboa, Portugal @ Passeio Maritimo De Alges

10 mai – Sevilla, Spania @ Estadio De La Cartuja

13 mai – Marseille, Frankrike @ Stade Velodrome

16 mai – Werchter, Belgia @ Werchter Side

19 mai – Wien, Østerrike @ Erns-Happel stadio
22 mai – Praha, Tsjekkia @ Letnany Airport
26 mai – Hamburg, Tyskland @ Volksparkstadion
29 mai – Berne, Sveits @ Stade de Suisse

1 juni – Leipzig, Tyskland @ Red Bull Arena

4 juni – London, England @ The Stadium, Olympiaparken i London

9 juni – Manchester, England @ Etihad Stadium

12 juni – Aarhus, Danmark @ Ceres Park