Sagrada Familia sett ovenfra

0
291

Sagrada Familia har blitt Barcelonas viktigste turistattraksjon foruten sangria, tapas, Ramblaen, bystranden med nakenbading, transene og en temperert tilværelse i meget trivelige omgivelser.

De fleste har fått med seg at det er lurt å komme tidlig for å stå minst mulig i kø, vel innenfor åpner en fantastisk storhet seg. Den høyt elskede katalanske arkitekten Antoni Gaudi som preger hele byen startet byggingen av den romersk-katolske kirken i 1882 og den er ikke ferdig enda. Anotoni Gaudi tegnet en kirke som da den ble tegnet var umulig å bygge ferdig, men arkitekten mente at i fremtiden vil betong teknologi ha kommet så langt at det faktisk går.view-from-top-of-sagrada-familia-vitaliy-raskalov-on-the-roofs-6

Fotograf Vitaliy Raskalov fra Ukraina (nå bosatt i Hong kong) fikk lov til å gå opp i en av kranene og ta noen bilder fra en vinkel ingen av oss nede i skyggen har opplevd Sagrada Familia fra.

view-from-top-of-sagrada-familia-vitaliy-raskalov-on-the-roofs-3

 

Kort om: Antoni Gaudí i Cornet (født 25. juni 1852 i Reus, Catalonia, død 10. juni 1926 i Barcelona) var en katalansk arkitekt.
Antoni Gaudí var sønn av en kobbersmed og fikk sin utdannelse ved Arkitekthøyskolen i Barcelona (Escola Superior de Arquitectura) fra 1873 til 1877.
I løpet av sin karriere tegnet han og fikk oppført en rekke særpregede byggverk og et parkanlegg. Om lag halvparten av bygningene befinner seg i Barcelona. Flere av dem er på UNESCOs verdensarvliste, blant dem kirken Sagrada Familia, som fortsatt er under arbeide, og er planlagt fullført i 2025.

view-from-top-of-sagrada-familia-vitaliy-raskalov-on-the-roofs-4

Vitaliy Raskalov kaller seg selv Rooftopper og hvis du ser hans prosjekt On the roofs  skjønner man hvorfor. Han og klatrepartner Vadim Makhorov har med fare for liv og helse tatt bilder i Hong Kong, Shanghai, Kheops pyramiden i Egypt. Sikkerhet som f.eks et tau forstyrrer fotograferingen og benyttes selvfølgelig ikke. Det at de også stort sett gjør dette uten tillatelse har gitt dem ryktet om å være komplett gale.

Han og kompisen var uten tvil en konstant kilde til engstelse for sine foreldre hjemme i Ukraina. Nå har de det litt spesielle levebrødet å klatre opp i høyden over hele verden og ta. bilder av det. (ok han tar andre bilder også) Her ser du facebook sidene til  Vitaliy Raskalov

tabola

No posts to display