Roger Federer: Første levende person som blir feiret med sveitsisk mynt

0
123

Tennislegende Roger Federer har blitt den første levende personen som noensinne har blitt feiret på sveitsiske mynter. Swissmint, vil gi ut en 20 sveitsisk minnemynt i Sveits i januar og planlegger å legge til en Federer SFr50 gullmynt i mai.

Etterspørselen etter minnemynten har vært enorm, og folk som melder seg på for å forhåndsbestille det første partiet krasjet utsalgsstedet denne uken. “Vi hadde 2,5 millioner klikk. Det var for mye for butikken å håndtere, sier Swissmint-administrerende direktør Marius Haldimann.

Les: Russisk gatekunster kommer opp med alternativ til å vaske bilen

Av de 35 000 sølvmyntene på 20 franc som tilbys i forhåndssalgsvinduet, er 15 000 blitt snappet opp. De resterende 20 000 myntene fra den første kjøringen forventes å selge raskt når nettstedet kommer tilbake til full funksjonalitet. Ytterligere 40 000 vil bli gitt ut i mai, samtidig med en 50-franc gullmynt også vil bli gitt ut.

Les på Sporten: Alan Perdew villig til å snakke med Everton

 

Mynten er designet av den italienske gravøren Remo Mascherini, og har et bilde av den 20-tiders Grand Slam-vinneren basert på det som ser ut som Federers vinnende turnering mot Hellas Stefanos Tsitsipas i Australian Open 2018.

tabola

No posts to display