mandag, april 19, 2021

Rema 1000 vil bli best på å kutte ut plast

Må lese

Ferrari skal bygge elbiler

Det er en særdeles stolt sjef for det italienske bilmerket Ferrari som snakket til generalforsamlingen over zoom...

Chris Smalling med familie utsatt for væpnet ran

Det er en forbausende avslappet Chris Smalling som forteller om ranet som han og hans familie ble...

Nicklas Bendtner er like dårlig til å kjøre Porsche som å ta taxi

Fotballstjerne, TV stjerne og nybakt ungkar Nicklas Bendtner bør holde seg unna motoriserte kjøretøy enten det er...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Plast har blitt et enorm miljøproblem og mye av det stammer fra andre land enn hos oss 70 % av all plast i sjøen kommer fra India. De har satt igang offensive programmer for å redusere utslippet. Det vi skal være sjele glad for er at de ikke på samme måte som her hjemme pakker inn alt mulig i plast, Vi pakker inn hver enkelt sjokoladebit eller drops. Det blir det mye plast av. 

Det er dumt å bli gående å plukke plast og søppel på strendene når man kan løse dette ved starten. Mindre plast i butikker og i privat og offentlig forbruk er nødvendig.

Rema 1000 ønsker å gjøre noe med et skadestutt omdømme og kaster seg inn i konkurransen om å kutte mest ned på plastforbruket, i løpet av 2018 skal de kutte mer enn 300 tonn plast

«Vi i Rema 1000 er opptatt av å gjøre det som virker og som er enkelt for kundene våre. I år kutter vi mer enn 300 tonn plast, dette er svært ambisiøst sammenlignet med våre konkurrenter. Det er bra for kundene og miljøet om det er knallhard konkurranse på å kutte i plastforbruket. Rema 1000 skal være den dagligvarekjeden som gjør det enklest for kundene å velge miljøvennlig, til de laveste prisene» sier Ole Robert Reitan, administrerende direktør i Rema 1000, i en pressemelding.

Miljøposer
De har kuttet all mikroplast fra egne merkevarer og skal nå bytte ut dagens plastpose med en miljøpose som består av 80 prosent gjenvunnet. Per i dag er plastposen sentral for avfallshåndteringen i Norge, noe som gjør at få plastposer havner på avveie.

– Vi må ta i bruk alle løsninger som reduserer plastbruken. Dette er grunnen til at våre nye bæreposer består av 80 prosent gjenvunnet plast. Byttet til mer miljøvennlige bæreposer fører til at vi reduserer bruken av ny plast med nærmere 3 000 tonn i året og klimautslippene med 7200 tonn CO2. I tillegg vil vi selge handlenett til alle våre kunder som ønsker et alternativ til bæreposen, sier Ole Robert Reitan.

Ny emballasje til frukt og grønt
Et av de største tiltakene som gjennomføres i 2018 er reduksjon av emballasje på frukt og grønt. Rema 1000 reduserer plastbruken med 174 tonn i år, gjennom blant annet å tilby papirposer med norske epler, pærer, plommer og lignende.

Et annet eksempel er ny emballasje på brød, som reduserer plastforbruket med 15 tonn per år. Den nye emballasjen gir en stor miljøgevinst i redusert transport og klimautslipp.

Rema 1000 sine tiltak mot plast i 2018:

Reduserer plast med 37 prosent innen 2020. Tilsvarer 1500 tonn plast

  • En total plastreduksjon på 304 tonn i løpet av 2018.
  • Lanserer miljøposer bestående av 80 prosent gjenvunnet plast. Dette bidrar til at produksjon av ny plast reduseres med nærmere 3000 tonn årlig.
  • Reduserer plasten med 174 tonn i frukt- og grøntavdelingen. Blant tiltakene er papirposer til norske epler, pærer plommer og moreller i sesong, pappbeger på jordbær, avokado og mango samt plastreduksjon på rucola- og hjertesalat.
  • I 2017 fjernet de mikroplast i alle egne merkevarer, i 2018 lanseres nye bomullspinner med pappkjerne.
  • Starter arbeidet med å redusere plastemballasje på alle egne merkevarer.
  • Økt fokus på bruk av materialgjenvunnet emballasje.
  • Etterspørre emballasje som er produsert av fornybare og materialgjenvunnet råvare
  • Tiltak for å sikre at det skal være enkelt for kundene å kildesortere emballasje

Meny skal fjerne engangsplast som bestikk, kopper, begre og sugerør fra butikkene sine.

Allerede i mai vil engangsbestikk i tre være å finne i en rekke butikker.

– Vi ønsker ikke å bidra til at plast flyter rundt på stranda, i parken eller i sjøen. Vi tar vår del av ansvaret og har gitt oss selv korte tidsfrister. I løpet av ett år skal vi fjerne all plast i engangsbestikk, engangsbegre og engangskopper fra butikkene og erstatte dem med alternative materialer, sier Meny-sjef Vegard Kjuus.

- Advertisement -

Siste nytt

Ferrari skal bygge elbiler

Det er en særdeles stolt sjef for det italienske bilmerket Ferrari som snakket til generalforsamlingen over zoom...

Chris Smalling med familie utsatt for væpnet ran

Det er en forbausende avslappet Chris Smalling som forteller om ranet som han og hans familie ble utsatt for i sitt eget...

Nicklas Bendtner er like dårlig til å kjøre Porsche som å ta taxi

Fotballstjerne, TV stjerne og nybakt ungkar Nicklas Bendtner bør holde seg unna motoriserte kjøretøy enten det er som passasjer eller bak rattet....

Samtiden er kåret ÅRETS TIDSSKRIFT 2020

Årets vinner har vært viktig lesning i 130 år, men i stadig nye versjoner. Under dagens redaktør har Samtiden markert seg på...

Sinnataggen på bedringens vei

Noen idioter forsøkte i forrige uke å sage av ankelen til Sinnataggen i Vigelandsparken i Oslo. - Politiet mener at gjerningsmennene kan...

More Articles Like This