Per-Mathias Høgmo er igjen øverst på lista etter nei fra Graham Potter

0
444

Den britiske manageren Graham Potter har forsatt en svært høy stjerne hos søta bror etter han løftet Östersunds FK fra langt nede i divisjonene til spill i Allsvenskan og Europa. – Dog var det med økonomisk hjelp av en overivrig fan som satt på pengesekken i kommunen, men det var likevel en stor prestasjon som brakte han til balløya og en svært godt lønnet karriere der.

Graham Potter har ikke jobbet siden han fikk sparken fra Chelesa i april, mens Per-Mathias Høgmo er i full jobb selv om han flere ganger har sagt at det er slutt. Vi tror ikke 63 åringen fra Gratangen noen sinne kommer til å pensjonere seg.!

Les: 10 scoringer i samme kamp er vilt – å score 10 mål mot Liverpool, det er forbi vilt

Sverige trenger en ny landslagssjef! Janne Andersson som har ledet de blågule helt siden sommeren 2016 har ledet sin siste landskamp. Det ble 2 – 0 seier over Estland i den siste EM-kvalifiseringskampen, men akkurat som for Norge var det klart allerede før kampen ble blåst igang de ikke blir med til Tysland neste sommer.

Det ble en tårevåt avskjed med ønske om at slutten hadde vært bedre for Janne som har ledet Sverige siden sommeren 2016.

Aftonbladet skriver at Graham Potter har takket nei til jobben og at den norske suksesstreneren med poesibok i lomma Per-Mathias Høgmo er toppkandidat.

Les på Sporten: Heldigvis er det ikke lenger bare David de Gea selv som tar avgjørelsen om ny klubb

SvFF er godt igang med arbeidet for å finne en erstatter for Janne. Forbundssjef Stefan Pettersson sa nylig til Fotbollskanalen at forbundet har vært i kontakt med flere potensielle kandidater. «Vi har kommet et stykke på veien. Vi skynder oss sakte for at det skal bli riktig»

Generalsekretær Andrea Möllerberg har bekreftet at tidligere Chelsea, Brighton, Swansea og Östersunds FK-trener Graham Potter er på forbundets liste. Men etter alt å dømme blir det ikke engelskmannen som overtar Blågult.

Aftonbladet hevder at Potter har takket nei til jobben.

Häckens suksesstrener Per-Mathias Høgmo er «høyt opp» på SvFFs liste over potensielle kandidater som kan erstatte Andersson. 63-åringen har erfaring i jobben som landslagssjef tidligere, han hadde ansvaret for Norges herrelandslag mellom 2013-2016.

Les på Popidol: Tidligere Tottenham-stjerne Jermain Defoe sjonglerer flere kjærester midt i en skilsmisse

Høgmo har også trent klubber som Fredrikstad, Djurgården, Tromsø og Rosenborg. I løpet av tiden på Hisingen har han ledet Häcken til et SM-gull og et cupgull.

SvFFs håp er at ny landslagssjef er på plass før landslagets januarturné tidlig i 2024. «Men hvis det ikke er klart, er den ikke klart, og da er det Daniel Bäckström (sjef for U21-landslaget) som tar seg av gjengen, sa Pettersson til Fotbollskanalen nylig.

I tillegg til å være noe av det beste Norge har å by på av fotballtrenere er også Høgmo en fastastisk historieforteller.

tabola

No posts to display