Oppfølgeren til «Jeg er Zlatan» kommer snart på norsk

0
543
Zlatan Ibrahimovic i 2001, året han gikk fra Malmö FF til Ajax

En av tidenes største sportsboksuksesser «Jeg er Zlatan» får en oppfølger som også starter med «Jeg er…»  Denne gangen er det fotball som svenskenes superstjerne er.

«Jeg er Zlatan» var ført i pennen av David Lagercrantz.  Nå kommer Zlatan med ny bok, «Jeg er fotball», i samarbeid med journalist og forfatter Mats Olsson. Boken kommer på norsk 8. november hos Font Forlag.

«Det er godt å endelig få dette ut av sekken. Vi har visst om dette prosjektet i to og et halvt år», sier Font-forlegger Knut Ola Ulvestad til Bok 365. – «Det har blitt en utrolig flott bok, som vi gleder oss til å vise frem.»

– Kan dette bli en like stor suksess som Jeg er Zlatan?

– Det er vanskelig å si. Vi tok jo grundig feil med den boken. Ingen av kjedene ville ha den, vi var veldig usikre på salgspotensialet og endte opp med å trykke et førsteopplag på 3000 eksemplarer. Nå har vi passert 100 000, sier Ulvestad, som legger til at Zlatan Ibrahimovic har selv har vært mer involvert i den kommende boken enn i den forrige.

I den selvbiografiske boken lover forlaget et unikt innblikk i Zlatan Ibrahimovićs fotballkarriere fra 1999-2018.

På Sporten kan du følge med på det siste om Zlatan

Jeg er fotball inneholder også en rekke intervjuer med tidligere fotballprofiler som Thierry Henry, Patrick Vieira, José Mourinho, Andrea Pirlo, Thiago Silva og Paul Pogba – samt hans agent Mino Raiola. Boken er rikt illustrert med over 200 fotografier, og avsluttes med femti sider statistikk som oppsummerer Zlatans fotballkarriere fra 1999 til 2018. Hvor mange minutter spilte Zlatan i Inter? Hvor mange mål har han scoret med høyrefoten? Her finner du svar.

Fra underdog til superstjerne

Siden debuten for Malmö i 1999 har Zlatan spilt for de europeiske storklubbene Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, AC Milan, PSG og Manchester United. I den nye boken oppsummerer han sin eventyrlige karriere; målene, seirene og trofeene i verdens beste klubber og ligaer, samt på det svenske landslaget. Men Zlatan forteller også åpenhjertig om perioder med motgang og hvordan han kjempet seg tilbake etter den kompliserte kneskaden han pådro seg i Manchester United. Med hans egne ord får vi høre om veien fra å være underdog til å bli superstjerne.

Hvis du trodde Heineken bare var et ølmerke tar du feil, de har også kjøpt seg et tv program på ESPN.

 

tabola

No posts to display