Om ikke lenge blir det nye pass

0
129

Mye blir seende annerledes ut snart, for ikke så lenge siden gjorde Norges Bank valg for retning for de nye pengesedlene og nå har politidirektoratet gjort det samme for Pass.

Det er større krav til sikkerhet som er årsaken til at Politidirektoratet nå utvikler en serie med nye pass, ID kort og reisedokumenter. Politiinspektør John Kristian Thoresen sier avgjørelsen med ette kom etter en risikoanalyse av dokumentene og at de fant ut av sikkerhetsnivået var for dårlig. Det er også Thoresen som er prosjektleder for nye pass og han har full støtte fra de folkevalgte som lenge har ment at sikkerheten har vært for dårlig.

Det har vært gjennomført en designkonkurranse og resultatet av dette er det du kan se her, designet er norsk og vinnerbyrået er Neue Design Studio. Studioet forteller de er inspirert av norsk natur.

Det er satt av til sammen 263 millioner kroner til å endre pass-systemet, ID kortsystemet og sørge for en bedre dataløsning, pengene skal brukes over 2 år frem til lansering i 2016.

Les mer: I 2017 kommer de nye pengesedlene

«Designet er tiltalende og stilrent, fargene er subtile og abstraheringen av landskap er spennende. Forslaget ser ut til å være utformet med stor vekt på funksjonen til pass og ID-kort, og fremstår tydelig som et verdidokument. Konseptet er konkurransens mest nedtonede og stilrene løsning, og skiller seg positivt ut. Estetisk har man klart å gjøre landskapsmotivene til et egenartet uttrykk. Juryen verdsetter løsningens enkelthet», skriver fagjuryen i sin begrunnelse, ifølge Aftenposten.

Å bli valgt som samarbeidspartner for design av de nye passene er så ærefullt som det kan bli, sier Gørill Kvamme, daglig leder og partner i Neue Design Studio.

Nå skal utkastet av vinnerdesignet videreutvikles, og deretter vil uttrykket på designet få et endret utseende ut fra både tekniske hensyn og sikkerhetsmessige hensyn.

tabola

No posts to display