Notch blir en av Sveriges rikeste

0
206
Kings Landing

Minecraft er en av spillverdens mest overraskende gigant suksesser med millioner av spillere og milliarder i omsetning. Det hele startet forsiktig og med spillernes hjelp. Markus Persson fikk med seg mange på å kjøpe spillet på nett før det var ferdig og på mange måter ble dette startskuddet en helt ny finansieringsform, mange benytter dette i dag også Norske spillselskaper. Den største aktøren på dette området er Kickstarter.

Spillstudioet Mojang har nå halt i land en avtale med Microsoft og prislappen er enorm ca. 16 milliarder kroner. Tilfeldigvis omtrent samme sum som Markus «Notch» Persson har uttalt av var hans grense for å kunne omfavne hva som helst dritt.
Minecaft har i flere år vært en pengemaskin for Mojang og millioner av eksemplarer er solgt, i tillegg kan du gå i lekebutikken og kjøpe f.eks. en Minecraft hakke hvis du vil eller hva med firkantet vingummi.

Vanlig spillform i dette spillet er å sitte på en felles server sammen med andre, gjerne med Skype på øret og et oppdrag man løser sammen. Mange store prosjekter samler mange mennesker i tusenvis av timer og resultatet av dette er imponerende. (Se bilder nederst). Spillet brukes også av byplanleggere og arkitekter.

Persson har ved flere anledninger uttalt seg negativt om Microsoft, det trengtes bare 16 milliarder for at han skulle holde kjeft.
Persson vil ifølge Bloomberg arbeide i Mojang til salget er gjennomført, men at det er svært usannsynlig at han vil fortsette i selskapet etter dette.

Det lages de mest utrolige ting, f.eks Rohan, fra Ringenes herre, Kings landing fra Game of Thones eller hva med en drage.

Et stort prosjekt akkurat nå i Minecraft er byggingen av Danmark.

 

tabola

No posts to display