fredag, mars 5, 2021

Norsk musiker har laget musikken til storfilmen «I Am Greta»

Må lese

Endelig kommer sesong 4 av Handmaid’s Tale

HBO har offentliggjort lanseringsdatoen for den fjerde sesongen av dramaserien The Handmaid`s Tale. SE VIDEO!

Berit Kjøll beklager at Johann Koss ikke stiller til gjenvalg

Idrettspresident Berit Kjøll beklager at 2. visepresident i idrettsstyret, Johann Koss ikke ønsker å stille til gjenvalg...

Prior får ny logo og visuell identitet

Som landets eldste merkevare for egg og hvitt kjøtt, opplever vi at det som i utgangspunktet var...

Den norske musikeren og komponisten Rebekka Karijord har laget musikken til storfilmen «I Am Greta»

I Am Greta er en personlig og nærgående dokumentarfilm som forteller om klimaaktivisten Greta Thunberg, gjennom materiale som aldri tidligere har blitt vist. Filmen begynner med hennes solo-demostrasjon utenfor den svenske Riksdagen, som en sjenert tenåring med Aspergers syndrom, – og følger hennes utrolige reise ut i verden som vår tids desidert viktigste klimaforkjemper. Filmen kuliminerer med en strabasiøs seilas over Atlanterhavet, for å tale i FNs Klimamøte i New York. 

LES OGSÅ: Gode nyheter fra Foo Fighters

Filmen er laget av Nathan Grossman for Amerikanske HULU, og har en massiv, global distribusjon og promoteringskampanje i ryggen. I Am Greta er shortlistet for Oscars, av Variety.

Den norske komponisten Rebekka Karijord har i samarbeid med svenske Jon Ekstrand skapt et unikt og fengslende soundtrack, til det personlige portrettet av klimaaktivisten Greta Thunberg.  

SPORTEN: Paul Pogba er ikke i nærheten

For å sette musikk til Greta og Fridays for Future-bevegelsen, brukte komponistene Rebekka Karijord og Jon Ekstrand mye tid på å lete etter den rette balansen rundt hvor mange emosjonelle triggere musikken skulle tilby:

«Vi ønsker at musikken til I Am Greta skal skape et lydmessig kontapunkt til friksjonen mellom den innadvendte, kontemplative verden i Greta, og den utemmelige, massive energien i naturen og klimabevegelsen. Vi har derfor delt opp scoret i tre temaer; Gretas indre reise, klimabevegelsens framdrift og kraft, og selve naturens stemme.» 

Synergien mellom de to komponistene med veldig ulik bakgrunn, samt blandingen av klassisk instrumentasjon og bruk av elektroakustiske element, skaper et unikt og fengslende soundtrack:
«Scoret består av strykeoktett, modularsynther og et spesialbygget stemmeinstrument som Rebekka har laget av 25 individuellt innspilte sangere.» 

«Vår inspirasjon for å lage denne musikken er vår enorme respekt for Greta og alle barna i Fridays for Future-bevegelsen.»

- Advertisement -

Siste nytt

Endelig kommer sesong 4 av Handmaid’s Tale

HBO har offentliggjort lanseringsdatoen for den fjerde sesongen av dramaserien The Handmaid`s Tale. SE VIDEO!

Berit Kjøll beklager at Johann Koss ikke stiller til gjenvalg

Idrettspresident Berit Kjøll beklager at 2. visepresident i idrettsstyret, Johann Koss ikke ønsker å stille til gjenvalg på idrettstinget 2021.

Prior får ny logo og visuell identitet

Som landets eldste merkevare for egg og hvitt kjøtt, opplever vi at det som i utgangspunktet var Priors merkevareidentitet, nå har blitt...

Steven Gerrards scoringer i Champions League

Steven George Gerrard (født 30. mai 1980) er en engelsk profesjonell fotballsjef og tidligere Liverpool spiller som er manager den skotske premiership-klubben...

Post i butikk fyller 20 år

Mottagelsen av konseptet var heller kjølig, men nå er kundene stort sett fornøyd med Post i butikk. I dag fyller det moderne...

More Articles Like This