onsdag, november 11, 2020

Norsk musiker har laget musikken til storfilmen «I Am Greta»

Må lese

Norsk musiker har laget musikken til storfilmen «I Am Greta»

Den norske musikeren og komponisten Rebekka Karijord har laget musikken til storfilmen "I Am Greta"

Landskampen avlyses

Nye vurderinger fra Helsedirektoratet har ført til at Helsedirektør Bjørn Guldvog sterkt anbefaler at kampen ikke blir...

Gode nyheter fra Dave Grohl

Foo Fighters har annonsert at bandets 10. album «Medicine at Midnight», kommer 5. februar 2021. Bandet bekreftet...

Den norske musikeren og komponisten Rebekka Karijord har laget musikken til storfilmen «I Am Greta»

I Am Greta er en personlig og nærgående dokumentarfilm som forteller om klimaaktivisten Greta Thunberg, gjennom materiale som aldri tidligere har blitt vist. Filmen begynner med hennes solo-demostrasjon utenfor den svenske Riksdagen, som en sjenert tenåring med Aspergers syndrom, – og følger hennes utrolige reise ut i verden som vår tids desidert viktigste klimaforkjemper. Filmen kuliminerer med en strabasiøs seilas over Atlanterhavet, for å tale i FNs Klimamøte i New York. 

LES OGSÅ: Gode nyheter fra Foo Fighters

Filmen er laget av Nathan Grossman for Amerikanske HULU, og har en massiv, global distribusjon og promoteringskampanje i ryggen. I Am Greta er shortlistet for Oscars, av Variety.

Den norske komponisten Rebekka Karijord har i samarbeid med svenske Jon Ekstrand skapt et unikt og fengslende soundtrack, til det personlige portrettet av klimaaktivisten Greta Thunberg.  

SPORTEN: Paul Pogba er ikke i nærheten

For å sette musikk til Greta og Fridays for Future-bevegelsen, brukte komponistene Rebekka Karijord og Jon Ekstrand mye tid på å lete etter den rette balansen rundt hvor mange emosjonelle triggere musikken skulle tilby:

«Vi ønsker at musikken til I Am Greta skal skape et lydmessig kontapunkt til friksjonen mellom den innadvendte, kontemplative verden i Greta, og den utemmelige, massive energien i naturen og klimabevegelsen. Vi har derfor delt opp scoret i tre temaer; Gretas indre reise, klimabevegelsens framdrift og kraft, og selve naturens stemme.» 

Synergien mellom de to komponistene med veldig ulik bakgrunn, samt blandingen av klassisk instrumentasjon og bruk av elektroakustiske element, skaper et unikt og fengslende soundtrack:
«Scoret består av strykeoktett, modularsynther og et spesialbygget stemmeinstrument som Rebekka har laget av 25 individuellt innspilte sangere.» 

«Vår inspirasjon for å lage denne musikken er vår enorme respekt for Greta og alle barna i Fridays for Future-bevegelsen.»

- Advertisement -
Previous articleLandskampen avlyses

Siste nytt

Norsk musiker har laget musikken til storfilmen «I Am Greta»

Den norske musikeren og komponisten Rebekka Karijord har laget musikken til storfilmen "I Am Greta"

Landskampen avlyses

Nye vurderinger fra Helsedirektoratet har ført til at Helsedirektør Bjørn Guldvog sterkt anbefaler at kampen ikke blir spilt. Tirsdag...

Gode nyheter fra Dave Grohl

Foo Fighters har annonsert at bandets 10. album «Medicine at Midnight», kommer 5. februar 2021. Bandet bekreftet nyheten da de spilte første...

Ikke mindre vanlig med fast jobb

Ny rapport fra Institutt for samfunnsforskning viser at arbeidsmarkedet i Norge er overraskende stabilt Mange OECD-land har de siste tiårene...

Dommerne vil endre regelverket

Desillusjonerte dommere i Premier League vil at fotballen skal gå tilbake til gammel regel. Årets Premier League har vært...

More Articles Like This