Norges beste ungdomskommune kåret

0
89
Fra venstre Johannes Strømberg, Medlem av ungdomsrådet og ungdommens fylkesutvalg, Vest Agder Oliver Tregde, medlem av ungdomsrådet og ungdommens fylkesting Vest-Agder. Frida Udøy Grimestad, medlem av ungdomsrådet Emily Berge, tidligere nestleder av Mandal BU, nå styremedlem for ungdomsrådet Sara Helmersen, tidligere leder av Mandal BU Britney Røyland, medlem av Ungdomsrådet Foto: Barne- og familiedepartementet

Mandal er kåret til Norges beste ungdomskommune. Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad delte ut prisen på Ungdomskonferansen, som åpnet i dag.

Mandal kommune fikk utdelt prisen på 250 000 kroner av barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad. Ungdomskonferansen 2019 arrangeres av Bufdir.

Les: Har passert 10 000 milliarder kroner for første gang

– Det er en stor glede for meg å dele ut prisen for «Årets ungdomskommune» til Mandal. Som sørlending er det jo ekstra gøy å få dele ut prisen til en sørlandskommmune. Kommunen jobber godt for å forebygge at ungdom faller utenfor, og har skapt en kultur for å høre hva ungdom har å si, ta dem på alvor og la dem få erfare demokrati i praksis, sier barne- og familieministeren.

Prisen går til kommuner som utmerker seg i arbeidet med å ta ungdom på alvor og involvere dem som likeverdige innbyggere.

– Å bli kåret til «Årets ungdomskommune» henger høyt. Regjeringen ønsker at flere kommuner kan la seg inspirere til å legge bedre til rette for at ungdom inkluderes og høres i prosesser, beslutninger og planer i kommunene, sier Ropstad.

Les på Helsesjefen: Dette er maten (og drikke) som ødelegger sexlivet ditt

Mandal – en internasjonal rollemodell
Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) har ledet juryarbeidet. Juryen skriver følgende i sin begrunnelse:

«Mandal er en rollemodell for god ungdomsmedvirkning både nasjonalt og internasjonalt. Kommunen har utarbeidet gode strukturer for å gi unge både en mulighet til å si sin mening, men også å bli lyttet til. Ungdomsrådet er del av saksgangen i de fleste politiske beslutninger i kommunen, og har gitt flere konkrete gjennomslag som gjør det bedre å være ungdom i kommunen».

Totalt var 22 kommuner nominerte til prisen. Bodø, Ulstein og Vefsn var finalistene til prisen.

Om Ungdomskonferansen:
• Tidligere Barne- og ungdomskonferansen, arrangert siden 2003.

• Medarrangør i 2019 er Bydel Grorud, tidligere vinner av prisen for årets ungdomskommune.

• 600 deltagere fra ulike ungdomsråd, samt ansatte og politikere fra kommuner i hele landet.

• Konferansen finner sted i Oslo, på Quality Hotel 33 på Økern, fra 28. – 29. oktober.

tabola

No posts to display