Norge får så hatten passer i Sverige

0
130

Etter OL i Pyeongchang hvor Norske rasket med seg flere medaljer enn noen andre og fikk tidenes beste fangst har vi fått kritikk for at vi konstant befinner oss på grensen av det lovlige.

Mange trekker frem astmamedisin som et eksempel på akkurat dette.

Den Svenske avisen Expressen slår opp et intervju Vegard Ulvang har gjort til NRK. Han forteller vi i hans tid som aktiv har dysset ned flere dopingskandaler.  Etter endt karrière hvor han tok 3 Ol gull og to VM gull ble han en av de mektigste i langrennsporten, med lederposisjoner i den internasjonale skiforeningen.

«EN UBEHAGELIG OPPLEVELSE»

«Det var løpere som opplagt ble tatt i juks, men som det ikke ble kommunisert rundt»

Norsk presse skal ha vært med på å dysse ned disse historiene. Vegar forteller videre han har mye mer tillit til dagens dopingarbeid.

Volumet på saker, spesielt i Sverige om norsk doping er stort.

Vårt rykte som «rene» og ærlige utøvere er ikke det samme som det var, det skyldes ikke bare «kampanje» fra andre land som ønsker å rive oss ned fra tronen, men også mange rare avgjørelsen. 6000 brukerdoser til friske norske utøvere tatt med til Korea er et godt eksempel, pengestøtten til Therese Johaug er et annet.

«Nå har vi en effektiv kontrollenhet, prøver blir tatt, og som noen leser resultatlister, tror jeg at mye av det vi ser er rettferdig og sant. Jeg tror ikke det er mye juks i dag.

«Vi må straffe dem»
«Det er mulig at du kan klandre meg for å være naiv, men jeg er oppriktig.

Ulvang støtter avgjørelsen om å stenge Russland ute som nasjon av de olympiske leker, de som fikk delta gikk  under navnet OAR. I dag opphevet IOC utestengelsen noe som Russlands OL-komite er glade for: – Vi er fullverdige IOC-medlemmer igjen

VEGAR ULVANG: «VI MÅ STRAFFE DISSE JUKSENE, MEN VI MÅ HA GODE BEVIS. I SLIKE PROSESSER TROR JEG, SOM ENHVER ANNEN JURIDISK SAMMENHENG, DET ER BEDRE Å LA EN SYNDER GÅ ENN Å DØMME EN USKYLDIG».

 

I samarbeid med Sporten.com

tabola

No posts to display