Nigeria tar bobmiljøet med storm

0
132
Bilde: Pixabay

De fleste nordmenn gleder seg veldig til OL starter i Sør-Korea 9. februar. De norske medaljehåpene er som vanlig mange, og målet er nok en gang å vinne et tosifret antall gullmedaljer.

Bilde: Pixabay

Andre land har derimot lavere ambisjoner, og klimatiske årsaker gjør at det er svært få afrikanske og søramerikanske deltakere i OL. Det nigerianske boblandslaget for kvinner har allikevel bestemt seg for å satse for fullt, og det blir spennende å se om de stiller på startstreken i Pyeongchang.

 

Smeller oddsbomben?

 

Det nigerianske boblaget består av utøverne Seun Adigun, Akuoma Omeoga og Ngozi Omwumere som alle har bestemt seg for å satse på denne uortodokse sporten. Medaljesjansene er alikevell usannsynlige, og du bør derfor være forsiktig med å satse penger på at de skal gå helt til topps. Du finner garantert bedre vinnerkandidater under OL hos bookmakerne, og oddsen kommer til å være veldig høy på at de nigerianske jentene går helt til topps. Det skal allikevel understrekes at dette ikke er et «tulleprosjekt» som det jamaicanske boblandslaget i sin tid, men ekspertene er samstemte i at de tre nigerianerne mangler tilstrekkelig erfaring til å kunne å helt til topps.

Et seriøst opplegg

 

Nigerian Women Bobsled Team has qualified for 2018 Winter Olympics, first bobsled team ever to qualify from the African continent. Already sponsored by Under Armour & VISA. pic.twitter.com/vxE7SCOFSf

— Darren Rovell (@darrenrovell) November 16, 2017

 

 

Utøverene er alle bosatt i USA, Texas, og Seun Adigun prøvde lenge å stable et amerikansk boblag på beina. Akuoma uttalte nylig at hun knapt visste hva bob var for et halvt år siden, men at hun ser fram til å vokse i rollen. Bob er allikevel en krevende sport, og den manglende treningen kan således bli de nigerianske jentenes bane.

Andre originale innslag

Utøvere fra nasjoner uten vinteridrettstradisjoner er et fast innslag i hver vinterolympiade. Få kan vel glemme briten «Eddie the Eagles» krumspring i bakken i Calgary i 1988, et OL som også er kjent for å være det eneste hvor Norge ikke tok en eneste gullmedalje. I skiløypene har vi også opplevd mange klovnestreker de siste årene, og Mexico har blant annet utmerke seg ved å sende påsketuristen Prins Hubertus ved flere anledninger. Den nyeste kulthelten er den venezuelanske langrennsløperen Adrian Solano, som utmerket seg som litt av en ulykkesfugl under fjorårets ski-VM. Det er allikevel høyst tvilsomt om han kommer til å stille til start i Sør-Korea når alvoret starter i februar.

Eddie the Eagle hadde alltid et smil på lur.

 

(CC BY 2.0) by PSParrot

Får vi noengang en gullvinner fra den sørlige halvkulen i vinter-OL?

Svaret på dette må nok bli nei, og det er vanskelig å se hvordan kontinenter som Afrika og Sør-Amerika noen gang kan nå opp i vinter-OL. For det første finnes det ikke noen vintersporttradisjon i disse landene og for det andre mangler kontinentene klima til å kunne fostre en seriøs toppidrettskultur innen vinteridrettene. Utøvere fra land i Sør-Amerika og Afrika krydrer allikevel lekene, og de får garantert mer oppmerksomhet enn utøverne som havner på en anonym 42. plass.

tabola

No posts to display