Ned igjen til tredjeplass etter syv år

0
119
Huawai P20

Apple har lagt fram  meget gode resultater, men salget av smarttelefoner er ikke som det var tidligere. Totalen synker og Apple sin markedsandel synker mer. 

På mandag la Apple frem et rekordkvartal med inntekter på 53,3 milliarder dollar og med et salg av 41,3 millioner iPhones. For første gang på 7 år synker Apple ned til en tredjeplass de ble slått av den kinesiske mobilgiganten Huawei, som gikk forbi dem i antall solgte mobiler i andre kvartal.

Ifølge en rapport fra IDC solgte Huawei 52,3 millioner smartmobiler i andre kvartal. Med en markedsandel på 15,8 prosent er nå Huawei den nest største mobilprodusenten i verden. Apples 12,1 prosent holder til en tredjeplass – en plassering de ikke har hatt siden 2010, da BlackBerry og Nokia dominerte mobilmarkedet.

Analyseselskapet IDC peker ut Huaweis P20-serie som en stor bidragsyter til den store veksten i antall solgte enheter. Huawai lykkes i starten bare med sine billigmodeller, men med P20 Pro sørget de for å etablere seg som leverandør av dyrere modeller også.

Huawei er den største mobilprodusenten i hjemlandet Kina, hvor de hadde en markedsandel på 27 prosent i andre kvartal 2018. Der møter de imidlertid mer konkurranse fra andre kinesiske merker, som Xiaomi og Oppo, enn utenlandske mobilprodusenter.

Samsung Galaxy S9 solgte ikke så godt som Samsung hadde håpet. I andre kvartal gikk selskapets mobilsalg ned 10 prosent. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Til tross for at Samsung solgte ti prosent færre mobiler i forrige kvartal enn forrige år, er de fortsatt den største mobilprodusenten i verden. Med en markedsandel på 20,9 prosent har de et stort forsprang til Huaweis 15,8 prosent og Apples 12,1 prosent.

Det er Samsungs toppmodell Galaxy S9 som får skylden for selskapets nedgang i antall solgte enheter. Vi likte Galaxy S9 i vår test, men mente prisen var såpass høy at det var vanskelig å anbefale den over forgjengeren Galaxy S8.

tabola

No posts to display