onsdag, desember 8, 2021

NATO er fortsatt gammeldags

Må lese

Ny Tromsø-trøye har QR-kode med Qatar-kritikk

Nå er det ikke slik at Tromsø eller Norge sender noen spillere til VM i Qatar, men...

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Over hele Polen, selv på en liten vei mellom Gdynia og Ruda, henger NATO flagg og polske flagg med jevne mellomrom. Dette har vært de lykkeligste dagene i Polens liv på veldig lenge, NATO summit i Warszawa var bedre enn besøk av julenissen, Jesus og Elvis på en gang.  Polen trenger ikke lenger frykte Russland, Jens Stoltenberg har som leder av NATO forstått hva de trenger og viser nå verden at kødder du med Polen, kødder du med NATO.

Polen som allerede har to nasjonaldager vurderer nå å innføre en ekstra fridag for å hedre Jens Stoltenberg! Norske medier er proppfulle av beundring og selv individer på det ytterste høyre i norsk politikk har klart å glemme Jens sin fortid i Arbeiderpartiet.  Alle humrer med når han i dag oppsummerte disse dagene i Warszawa som sammenlignbart med et landsmøte i Arbeiderpartiet.

Hyllesten av NATO var total og kan best sammenlignes med den siste ære som vises en død person, kritikken forsvinner, han var en drukkenbolt omskrives med at han var sosial og glad i en fest. Han stakk av fra sin familie, omskrives med at han var glad i å reise og hvis han bare jobbet og aldri var hjemme omskrives det med at han var en god forsørger.

NATO summit i Warszawa var ikke sted for diskusjon og kritikk. På generelt grunnlag bør man være årvåken når ingen kritiske røster høres. Det som skjer nå er faktisk farlig. Før alle store kriger har det vært en periode med opprustning og politisk polarisering både mellom land og innenfor landegrensene.  Det vi ser nå med opprustningen langs russiske områder svekker vår sikkerhet både fordi det er et skritt mot en ny kald krig og fordi det tar fokus vekk fra det som virkelig er en trussel.

Hvor ble det av kampen mot terror?

Det har vært dager med en hyllest av alt NATO står for og et samlet hurra for at vi nå igjen skal bruke mye mer penger på militæret.  Norge vant med løfter om større innsats i Nordområdene fra NATO, vi kvitterte med soldater og utstyr i Polen sammen med løfter om økte budsjetter og” opplæring” av soldater i sør.

Det er lett å skjønne hvorfor alle polakker elsker NATO, knapt noe land i verden har blitt mer rævkjørt av andre enn Polen. De har nettopp sluppet fri fra kommunisme og Sovjetunionen, seks millioner polakker ble drept under andre verdenskrig. De stoler ikke på noen og tror kun på militær styrke.

Tiltakene som NATO gjennomfører nå blir som å bekjempe datakriminalitet med skrivemaskin

Det er store indre problemer i Polen, blant annet en høyt utdannet ung befolkning som ikke får jobb, eller får ekstremt dårlig betalte jobber. Polen var i en god vekstsituasjon, men denne hemmes nå av en feilstlått politikk som baserer seg på fremmedfrykt og militarisme.

Polen har råd til å pøse milliarder inn i opprustning, men har ikke råd til sosiale reformer. Denne mangelen på velferdstiltak fører til demonstrasjoner over hele landet uten at de enda har klart å knytte det til at pengene går til opprustning. Sosial ulikhet fører til sosial uro, omfattende kriminalitet og terror. Det ser ikke ut til at det er forstått at min sikkerhet og mitt samfunns utvikling er av avhengig av at ikke store grupper faller utenfor.

Det som NATO og NATOs medlemsland gjør nå er farlig selv om det ikke kommer til faktisk krig. Det er veldig få land som har råd til Ja takk begge deler, en prioritering mellom velferd og krigsferd må på plass. Penger puttet inn i militæret er døde penger og bidrar ikke til verdiskapning. Utplasseringen av baser og ytterligere styrker i nærområdene til Russland er en gavepakke for Putin som ved å peke på trusselen fra NATO kan fortsette å holde makten.

20160709_173637
Flagg over hele Polen

Løsningen, hvis man faktisk ønsker fred med Russland, er å eliminere den opplevde trusselen fra Vest, satse tungt på handel og kultur og gjennom det ta bort det eneste som holder Putin ved makten. Moderate krefter vil overta og vår opplevde trussel vil også forsvinne.  I dagens klima er det lett å glemme at det bare er få år siden NATO hadde felles militære øvelser med Russland blant annet i Norge.  Skal våpenindustrien tjene penger må vi ha en troverdig fiende. Slik situasjonen ser ut nå, er det det militærindustrielle kompleks som nok en gang er vinnere, til stor applaus fra alle oss idioter som tror på alle løgner som vi blir servert.

Truslene i dag kommer fra forurensing, overforbruk, skjev fordeling av ressurser, organisert kriminalitet, religiøse fanatikere og ulike former for terrorgrupper og hatefulle individer med en plan. En militær allianse løser ikke de største truslene for vår sikkerhet, helt andre virkemidler må på plass.  Du kjemper ikke mot en terrorist fra et jagerfly. Det gjør du på bakken med smarte folk som har andre og bedre virkemidler til sin disposisjon.

- Advertisement -

Siste nytt

Ny Tromsø-trøye har QR-kode med Qatar-kritikk

Nå er det ikke slik at Tromsø eller Norge sender noen spillere til VM i Qatar, men...

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet Europa. Opp igjennom årene har...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter å ha godtatt å ta...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020. – Selv om...

More Articles Like This