Nå haster det for Mars One

0
230

Det er skikkelig dyrt å reise til Mars og verdens regjeringer har lyst til å bruke penger på andre ting.  En ide ble unnfanget i lovlig rus i Nederland, nemlig å betale for det hele gjennom å lage et Realty show. Vi skal med andre ord befolke Mars ved hjelp av SMS inntekter, salg av tv program og reklame.

Det er allerede 100 stykker som har både meldt sin interesse og erklært for tilregnelige, noe underholdene er at de kalles astronauter.

Både Jorda og Mars går i bane rundt sola, av den grunn er det noen tidspunkter en stor fordel å ta av fra Jorda ut i verdensrommet. Planleggerne bak konseptet ønsker å sende en ubemannet rakett først, denne skal ha forsyninger og byggematerialer for menneskene som skal komme 2 år senere.

Ideen var nå å sende den ubemannede raketten opp i retning Mars i 2018, men dessverre er alt ikke på plass enda og hvis det ikke klapper til kai innen sommeren blir hele konseptet utsatt med to år.

Deltagerne som allerede har kunnet melde seg på har måttet gjennomgå en prosess for å finne ut av at de ikke er fullstendig gale og at de virkelig har tenkt igjennom at de aldri, selv ved en suksess, vil kunne komme tilbake til jorda.

Jeg for min del ville synes konseptet «disse drittsekkene trenger vi ikke på jorda lenger la oss sende dem til Mars istedenfor» er mye bedre.

Normale romfartsorganisasjoner sier det vil ta flere tiår før man kan begynne å se på kolonier på Mars, Mars One mener at selv om det nå trolig blir utsatt et par år vil være realistisk i løpet av 2020 årene.

Planleggingen har pågått en stund, I 2013 firmaet annonserte Mars One et samarbeid med romfarts firmaet Lockheed Martin for å bygge en ubemannet Mars Lander basert på en gammel NASA sonde, Phoenix. Den vil kunne trekke ut vann fra overflaten og teste ut ny solcellepanel teknologi. De undertegnet også en separat kontrakt med britiske firmaet Surrey Satellite Technology (SSTL) for å bygge en kommunikasjonssatellitt for å kunne strømme live video feed fra hele reisen og fra Mars.

For et par dager siden kunne magasinet SpaceNews melde at arbeidet med disse to oppdragene hadde blitt kansellert – Mars One sjef Bas Lansdorp benekter dette. «Vi gjennomgår resultatene av det arbeidet våre leverandører gjorde og forbereder de neste kontraktene, så vi er rett og slett i mellom kontrakter. «The 2018 robot» oppdraget er fortsatt den aller høyeste prioritet for Mars One»

Bas Lansdorp innrømmer det vil være vanskelig å klare lansering i 2018.  «Hvis klarer fristen er vi fleksible og kan flytte ytterligere to år. Det er en beslutning som vi er nødt til å gjøre før sommeren»

Det vil i så fall være andre utsettelse for Mars One, i de opprinnelige planene skulle konseptet lanseres i 2014.

Lockheed Martin og SSTL bekreftet til New Scientist at de har gjennomført sine første konseptstudiekontrakter med Mars One og venter på melding for å gå videre til neste trinn. «Det er normalt, det er hvordan disse tingene går,» sier SSTL er Joelle Sykes. «Bare fordi du har gjort studien, betyr ikke at du faktisk vil få jobben, kan det gå ut på anbud til andre selskaper».

 

Det skal være trivelig ombord
Det skal være trivelig ombord
tabola

No posts to display