Det var mange som lurte på hvorfor i allverden Facebook kjøpte et lite selskap som drev med Virtual Reality briller for 2 milliarder dollar, svaret trodde mange kom på Mark Zukkerberg sin Facebook side i forbindelse med oppkjøpet: Vi er i en posisjon der vi kan starte å fokusere på de neste plattformene som vil være mer brukervennlige, underholdende og personlige. Dette er hvor Oculus kommer inn.

Intensjonen var at Oculus Rift skulle fortsette som før, men da som en egen avdeling hos Facebook.

Etter at Oculus VR og Facebook flyttet sammen kom ideen om å lage et MMO spill (Massive Multiplayer Online) sammen som skal bli verdens største med 1 000 000 000 spillere. Det største spillet er pr idag RuneScape med litt over 200 millioner registrerte spillere.

Planen om én milliard brukere synes altså å være rimelig hårete, men om vi ser litt bredere på det kan det kanskje være en veldig god grunn til at Oculus Rift lot seg kjøpe av Facebook.

Facebook  har1,3 milliarder brukere, det er disse fremtidens største MMO skal tappe inn på. Lurer på om alle som nå bader i kaldt vann er i målgruppen og at de løper i butikken og kjøper VR briller.

De neste plattformene Zuckerberg nevner kan godt være en form for et MMO, der det skapes et såkalt metaverse, en virtuell verden som alle Facebook-brukerne er tilkoblet, og der bruken av Oculus Rift er en sentral del av opplevelsen. Det har ikke kommet noen informasjon om ta som skal være tema for denne verden.

f7.no -> adds
tabola