Nå blir det gøy i helvete

0
131

Det er ikke tvil om at Wes Craven vil trives bedre i helvete enn i himmelen, flammer, skumle individer, rare lyder, monstre som skremmer deg skikkelig passer han bedre enn å sitte å spille harpe på en sky et eller annet sted.

Han har sort belte i skrekk og gradere seg med filmen «Nightmare on Elm Street», for de som ikke kjenner til den var konseptet at drømmeverden ble dødelig ekte, hvis du sovnet ble du drept av Freddy Krueger på bestialsk vis. Mange fikk problemer med nattesøvnen.  Han er også mannen bak de mer glattpolerte horror komediene Skrik.

Craven hevdet å ha fått ideen til Elm Street fra å leve ved siden av en kirkegård i en gate som het nettopp det. Det ble totalt laget fem «Nightmare on Elm Street»-filmer i perioden 1984-89. Sjangeren han lagde kalles ungdoms horror. Med å tulle med sin egen sjanger i Skrik serien litt senere ble det ufarliggjort og en milliard franchise var skapt.

En overraskende film «Music of the Heart» for å være Wes Craven kom i 1999.  En inspirerende historie om en lærer fra Harlem. Maryl Streep fikk en Oscarnominasjon for beste skuespiller

Wes Craven ble 76 år gammel og døde i sitt hjem i Los Angeles på søndag av kreft i hjernen.  Han arbeidet helt til det siste og har en rekke prosjekter på trappene, blant annet tv serien Skrik og filmen Home.

Mange av dagens stjerner kan takke Wes for å ha oppdaget dem, Johnny Depp fikk en rolle i «A Nightmare on Elm Street». Sharon Stone i sin første hovedrolle i filmen «Deadly Blessing», og Bruce Willis sin første rolle som var noe mer enn en statist i en episode av «The Twilight Zone».

Det var ikke bare skrekk, men også mye humor i Wes Craven som i tillegg til å være en filmskaper også var forfatter med flere utgitte bøker og produsent.

tabola

No posts to display