onsdag, november 25, 2020

Munch museet utsatt igjen

Må lese

Misfornøyde tross lave strømpriser

Norske strømkunder er mindre tilfredse med norske strømselskaper, til tross for at strømprisene er lave, viser en...

Enighet med Storbritannia om midlertidig avtale

Norge, Island og Storbritannia er enige om en midlertidig vareavtale, som vil gjelde fra 1. januar og...

Få råd til den livsstilen du drømmer om

Mange av oss drømmer om en litt annen livsstil enn den vi har, men det er heldigvis...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Hver gang noen sier en politiker er best egnet til å løse et problem er behandlingen av Den Norske Opera sitt nybygg og plassering og bygging av Munch museet gode beviser på at så ikke er tilfelle. Etter en Operakrangel som pågikk i generasjoner trodde vi roen skulle senke seg i en periode, men under overflaten nå en ny konflikt og ulmet.

Vår eneste verdensberømte kunstner ble vist i falleferdige lokaler Etter at en Japansk Gambling milliarder som var på besøk på Munch Museet på Tøyen og var sjokket over hvor falleferdig det var skulle få litt ro i praktbygg kranglene kom Munch Museet på banen og vi lærte oss etter hvert at det skulle hete Lambda.

Også i dette tilfelle dreide deg seg om plassering, forholdet mellom kommune og stat og mange særinteresser, årene gikk og i 2013 ble det flertall i Oslo Bystyre om å legge Munch museet til Bjørvika.

Oslo-byrådet ville ha Munch-saken behandlet i september, men fikk nei. For å sikre at fjordbyen kan brukes av allmennheten er det nemlig mye som må diskuteres, blant annet hvor man skal gjøre av turistbussene.  At noen besøkende kommer i flokk og i buss er selvfølgelig overraskende og man trenger tid for å finne ut av og utrede hva dette innebærer.

Som følge av det vil trolig byggestart for Munch-museet bli utsatt med to måneder og det er ikke gratis, utsettelsen koster 10 millioner pr måned som byggingen blir utsatt. Dette koster 10 millioner per måned byggingen blir utsatt.

Dette er ingenting i forhold til kostnadsrammen for Lambda på 2,76 milliarder. Den rammen er også oppe til diskusjon og eksperter knives i å komme med estimater på hvor mye dyrere det blir.

I følge Dagsavisen er følgende oppe til debatt nå:

* Tilrettelegging av en god havne­promenade, slik at folk får tilgang til fjorden.

* Sikre størrelse på passasjer slik at folk kommer fram.

* Bedre sykkelforholdene.

* Bussutfordringene: Turistbussene skal dele fem parkeringsplasser utenfor museet, hvilket man anser for liten plass. Det skal ikke være lov å svinge mot venstre på Droning Eufemias gate, noe som trolig vil medføre store utfordringer for turistbussene.

- Advertisement -

Siste nytt

Misfornøyde tross lave strømpriser

Norske strømkunder er mindre tilfredse med norske strømselskaper, til tross for at strømprisene er lave, viser en...

Enighet med Storbritannia om midlertidig avtale

Norge, Island og Storbritannia er enige om en midlertidig vareavtale, som vil gjelde fra 1. januar og frem til frihandelsavtalen trer i...

Få råd til den livsstilen du drømmer om

Mange av oss drømmer om en litt annen livsstil enn den vi har, men det er heldigvis ikke noe som betyr at...

20 ting folk flest lærer for sent

Mange sier, hadde jeg bare vist det jeg vet nå da jeg var 18 år. -Livet har uten tvil sine opp og...

Fotballstjernen Lukas Podolski redder ishockeyklubb med kebabpenger

Da den polske fotballstjernen som valgte det tyske landslaget fremfor det polske Lukas Podolski for noen år siden åpnet en kebabsjapppe i...

More Articles Like This