Milliardær William Ackman tar milliardtap på Netflix

0
99

Onsdag stupte Netflix-verdien i aksjemarkedet, og for den amerikanske milliardæren William Ackman har kursfallet også vært merkbart.

Han har – gjennom sitt investeringsselskap – valgt å selge samtlige aksjer i selskapet, og det gir et tap på nesten 3,6 milliarder kroner.

Les: Første keeper i Premier Leagues «Hall of Fame»

William Ackman eier investeringsselskapet Pershing Square Capital Management. Det var gjennom dette selskapet han for bare tre måneder siden kjøpte 3,1 millioner aksjer i Netflix.

Men onsdag falt Netflix-aksjen med hele 35 prosent. Dette skjedde etter at selskapet annonserte at de mot forventning ikke fortsatte å få flere brukere i årets tre første måneder.

Ellers var forventningen at de skulle ha fått 2,5 millioner flere abonnenter. Men strømmegiganten har tvert imot tapt rundt 200.000.

Samtidig tok Netflix ytterligere luften ut av ethvert håp om at det var et frittstående arrangement. Selskapet forventer dermed at årets andre kvartal vil by på en nedgang i antall betalende kunder på to millioner.

«For usikker»
Onsdagens høst fortsetter et allerede dårlig 2022 for Netflix, som siden nyttår har mistet over halvparten av sin verdi.

Nedturen har fått Netflix til å revurdere noen av sine tidligere dogmer. For eksempel er en billigere type abonnement med annonsering på vei i løpet av de neste årene.

William Ackman begrunner blant annet valget sitt om å selge seg ut med disse varslede tiltakene. De gjør selskapets fremtid for usikker, heter det i en uttalelse:

– Selv om Netflix sin virksomhet i utgangspunktet er lett å forstå, har vi – sett i lys av den siste tidens utvikling – mistet troen på at vi kan forutsi selskapets fremtid med stor nok sikkerhet, sier William Ackman.

Les på Sporten: Den rykende ferske Manchester United-manageren har fått sitt første NEI fra klubbledelsen

Pershing Square Capital Management kjøper seg inn i relativt få selskaper og prioriterer derfor å ha ‘høy grad av forutsigbarhet’ når det gjelder selskapets investeringer, legger milliardæren til.

tabola

No posts to display