Mike Nichols er død

Må lese

Denne modellbilen koster det samme som en ny bil

Rolls-Royce har lansert en modellbilversjon av Cullinan SUV, og prisen er absurd Lurer du...

Regjeringen vil åpne for mer barne- og ungdomsidrett fra 15. juni

Regjeringen ønsker å åpne opp for mer normal idrettsaktivitet for barn og ungdom i løpet av juni....

Lite radioaktivitet i lokalprodusert mat

Det er svært få funn av radioaktivitet over grenseverdiene i norsk lokalmat selv om maten er produsert...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Han var lidenskapelig opptatt av skuespill og teater, det preger mange av hans filmer. De var i mange tilfeller store suksesser på scenen før det ble til film. Mike Nichols ble 83 år gammel ble født Michael Igor Peschkowsky i Berlin i 1931.

Mike Nichols hadde mange jern i ilden og byttet med letthet mellom scene og film. Han fikk Oscar for Filmen «Manndomsprøven» og med det ga Dustin Hoffman en solid plass på stjernehimmelen og en gigant hit for Simon & Garfunkel med «Mrs. Robinson».

Listen over filmer er imponerende, «Hvem er redd for Virginia Woolf?», «Manndomsprøven», «Catch 22», «Silkwood», «The Birdcage» og den siste han regisserte i 2007 «Charlie Wilson’s War».

Han døde av hjertestans onsdag kveld. Nichols’ familie vil holde en liten, privat seremoni for ham senere denne uken og en minnegudstjeneste på et senere tidspunkt, melder ABC News.

Nichols var gift med Diane Sawyer, tidligere TV-anker for fjernsynskanalen ABCs «World News Tonight». Hun var hans fjerde kone. De møttes på en flyplass i Paris mens de ventet på et Concorde-fly.

Foruten sin kone etterlater Nichols seg tre barn fra tidligere ekteskap og fire barnebarn.

– Han var en ekte visjonær og vant de høyeste utmerkelser innen kunsten for sitt arbeid som regissør, manusforfatter, produsent og komiker. Han var en av de svært få som har vunnet en EGOT – en Emmy, en Grammy, en Oscar og Tony i sin levetid, sier ABC-direktør James Goldston.

Han har vunnet 7 Tony (teater pris) og en Emmy i 2003 for «Angels in America», en mini-TV-serie om aidsepidemien med Al Pacino i en av hovedrollene.

Nichols er født i Tyskland etter at familien hans hadde reist fra Russland, de måtte flykte fra nazistene da han var sju år gammel. De reiste til USA.

Siste nytt

Denne modellbilen koster det samme som en ny bil

Rolls-Royce har lansert en modellbilversjon av Cullinan SUV, og prisen er absurd Lurer du...

Regjeringen vil åpne for mer barne- og ungdomsidrett fra 15. juni

Regjeringen ønsker å åpne opp for mer normal idrettsaktivitet for barn og ungdom i løpet av juni. -Dette er nok en gledens...

Lite radioaktivitet i lokalprodusert mat

Det er svært få funn av radioaktivitet over grenseverdiene i norsk lokalmat selv om maten er produsert i de områdene som ble...

Gjellestadskipet skal graves ut

For første gang på mer enn 100 år skal et vikingskip graves ut i Norge. Allerede i juni starter arbeidet med å...

Ny smittevernveileder i norsk idrett: Åpner for kontakt mellom de minste og «ballen er frikjent»

Helsemyndighetene, i dialog med norsk idrett, har utarbeidet en ny felles smittevernveileder. I veilederen gis det råd om hvordan idrettslag/foreninger på en...

More Articles Like This