onsdag, mai 5, 2021

Mike Nichols er død

Må lese

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen,...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Han var lidenskapelig opptatt av skuespill og teater, det preger mange av hans filmer. De var i mange tilfeller store suksesser på scenen før det ble til film. Mike Nichols ble 83 år gammel ble født Michael Igor Peschkowsky i Berlin i 1931.

Mike Nichols hadde mange jern i ilden og byttet med letthet mellom scene og film. Han fikk Oscar for Filmen «Manndomsprøven» og med det ga Dustin Hoffman en solid plass på stjernehimmelen og en gigant hit for Simon & Garfunkel med «Mrs. Robinson».

Listen over filmer er imponerende, «Hvem er redd for Virginia Woolf?», «Manndomsprøven», «Catch 22», «Silkwood», «The Birdcage» og den siste han regisserte i 2007 «Charlie Wilson’s War».

Han døde av hjertestans onsdag kveld. Nichols’ familie vil holde en liten, privat seremoni for ham senere denne uken og en minnegudstjeneste på et senere tidspunkt, melder ABC News.

Nichols var gift med Diane Sawyer, tidligere TV-anker for fjernsynskanalen ABCs «World News Tonight». Hun var hans fjerde kone. De møttes på en flyplass i Paris mens de ventet på et Concorde-fly.

Foruten sin kone etterlater Nichols seg tre barn fra tidligere ekteskap og fire barnebarn.

– Han var en ekte visjonær og vant de høyeste utmerkelser innen kunsten for sitt arbeid som regissør, manusforfatter, produsent og komiker. Han var en av de svært få som har vunnet en EGOT – en Emmy, en Grammy, en Oscar og Tony i sin levetid, sier ABC-direktør James Goldston.

Han har vunnet 7 Tony (teater pris) og en Emmy i 2003 for «Angels in America», en mini-TV-serie om aidsepidemien med Al Pacino i en av hovedrollene.

Nichols er født i Tyskland etter at familien hans hadde reist fra Russland, de måtte flykte fra nazistene da han var sju år gammel. De reiste til USA.

- Advertisement -

Siste nytt

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å nærme seg at han erstattes...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen, lenge før verden åpnet øynene...

Flere kjøper klokker til over hundre tusen kroner

Det er åpenbart en del nordmenn som har mye penger. Gjensidige har registrert en kraftig økning i forsikring av dyre klokker i...

Medietilsynet vil aksjonere mot flere TV-kanaler

Tilsynet har nå lov til å bestemme hvilke reklamer du skal få se på TV-kanalene. De mener kanaler som FEM og Eurosport...

More Articles Like This