Mercedes-Benz med utrolige 700 km på en lading!

0
217
(Mercedes-Benz AG)

Tesla var en stund helt i forkant av utviklingen, men så fikk europeiske bilprodusenter opp øyene og satte i gang gigantiske utviklingsprosjekter for å lage mer miljøvennlige biler.

Mercedes-Benz legger om noen dager ut for salg en bil som absolutt tar nytte av det som må omtales som banebrytende teknologi. – Det som kjennetegner den luksuriøse elbilen EQS er ikke bare at det er lekker, den kjører nesten uten luftmotstand og beveger seg lekent og energieffektivt på veien.

Les: Banksy er gavmild etter å ha solgt dyrere enn noen gang

EQS har rekkevidde på 700 km
Mercedes-Benz starter produksjonen av elektriske bilbatterier som kan gi en rekkevidde på 700 km på en enkelt lading

Mercedes-Benz forventer at det nye batteriet og elbilen EQS blir starten på en ny generasjon høyytelseselektriske biler med stor rekkevidde.

(Mercedes-Benz AG)

Dette opplyser Mercedes-Benz i en pressemelding. «Utrullingen av vårt elektriske initiativ får fart når vi forfølger CO2-nøytralitet. Vår neste helelektriske modell – luksussedan EQS – bygget på en dedikert elektrisk plattform er allerede i startblokkene», sier Markus Schäfer, styremedlem i Daimler AG og Mercedes-Benz AG.

Les på Popidol: Gareth Southgate oppfordrer alle til å gjøre som Thierry Henry

«Starten på produksjonen av modellens høyytelsesbatterisystemer på fabrikken vår i Stuttgart-Hedelfingen er derfor en viktig milepæl»

Batteriproduksjonen på Mercedes-Benz-fabrikken foregår på en rundt 300 meter lange produksjonslinje med mer enn 70 monteringsstasjoner – både manuelle og automatiserte.

Les på Sporten: Trygler Cavani om å takke nei

Foto: Mercedes-Benz AG

Kompakt elbil på veien
Nylig presenterte Mercedes-Benz den produksjonsklare versjonen av elbilen EQA, som i utgangspunktet skal lanseres med 140 kW og en batteripakke på 66,5 kWh, som er nok til en rekkevidde pr. lading på mer enn 420 kilometer.

Den store elektriske bilen Mercedes-Benz EQS vil endelig ha verdenspremiere 15. april, der vi blir mye klokere om hva vi kan forvente av den tyske bilgiganten neste store elektriske satsing. Nå har i hvert fall produksjonen av batteriet til modellen startet.

tabola

No posts to display