Mer pengetrøbbel for Rock City

0
100

Siden starten har Rock City Namsos i vært i trøbbel, først økonomisk, så ledelse og omorganisering, så krangel med ny ledelse og avgang av daglig leder og nå i forbindelse med nytt statsbudsjett kommer nyheten om kraftig kutt i statsstøtten.

I år var statsstøtten på 6 millioner kroner, mens den neste år blir på 1,9 millioner. Daglig leder på i oppsigelsestiden Åsmund Prytz sider de søkte om 9 og håpet på 6 millioner.

Neste års tildeling er svært dramatisk for Rock City og er ikke i tråd med de signalene de tidligere har fått både fra departementet og sentrale politikere.

Ordfører i Namsos Morten Stene sier at dersom ikke Rock City ikke får pengene de håper på fra staten vil Namsos kommune bli stående i en vanskelig situasjon.  Grunnlaget for redusert støtte er at regjeringen ikke mener det trengs et nasjonalt senter for Rock i Namsos og at det er mange slike kompetansemiljøer i landet.

Kulturminister Thorhild Widvey sier at med utviklingen av flere regionale kompetansemiljøer innen samme musikksjanger andre steder i landet har behovet for en samlende nasjonal aktør i Namsos bil tilsvarende mindre.

Mange lurer på hvor var det det gikk galt for Rock City ? opprinnelig ble det etablert som et supplement til Rockheim i sammenheng med utviklingen av et nasjonalt opplevelsessenter for pop og rock i Trøndelag. Gjentatte ganger har Rock City fått kritikk for ikke å oppfylle sitt nasjonale mandag og istedenfor blitt et trønderrockmuseum

I år kommer 60% av driftsgrunnlaget til Rock City fra staden, når nå dette reduseres så mye vil hele eksistensen være fare. Budsjettet for 2014 har en utgiftsside på totalt 10 millioner kroner.

tabola

No posts to display