Siden starten har Rock City Namsos i vært i trøbbel, først økonomisk, så ledelse og omorganisering, så krangel med ny ledelse og avgang av daglig leder og nå i forbindelse med nytt statsbudsjett kommer nyheten om kraftig kutt i statsstøtten.

I år var statsstøtten på 6 millioner kroner, mens den neste år blir på 1,9 millioner. Daglig leder på i oppsigelsestiden Åsmund Prytz sider de søkte om 9 og håpet på 6 millioner.

Neste års tildeling er svært dramatisk for Rock City og er ikke i tråd med de signalene de tidligere har fått både fra departementet og sentrale politikere.

Ordfører i Namsos Morten Stene sier at dersom ikke Rock City ikke får pengene de håper på fra staten vil Namsos kommune bli stående i en vanskelig situasjon.  Grunnlaget for redusert støtte er at regjeringen ikke mener det trengs et nasjonalt senter for Rock i Namsos og at det er mange slike kompetansemiljøer i landet.

Kulturminister Thorhild Widvey sier at med utviklingen av flere regionale kompetansemiljøer innen samme musikksjanger andre steder i landet har behovet for en samlende nasjonal aktør i Namsos bil tilsvarende mindre.

Mange lurer på hvor var det det gikk galt for Rock City ? opprinnelig ble det etablert som et supplement til Rockheim i sammenheng med utviklingen av et nasjonalt opplevelsessenter for pop og rock i Trøndelag. Gjentatte ganger har Rock City fått kritikk for ikke å oppfylle sitt nasjonale mandag og istedenfor blitt et trønderrockmuseum

I år kommer 60% av driftsgrunnlaget til Rock City fra staden, når nå dette reduseres så mye vil hele eksistensen være fare. Budsjettet for 2014 har en utgiftsside på totalt 10 millioner kroner.

f7.no -> adds
tabola