Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan

Manchester City-eier Sheik Mansour bin Zayed Al Nahyan er i trøbbel. Bloomberg opplyser at han hjalp velstående russere med å unngå sanksjoner ved å investere eiendeler i De forente arabiske emirater.

Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan er visestatsministeren, en del av regjeringen og en del av kongefamilien i Abu Dhabi. For oss her hjemme er han mer kjent som eier av de regjerende Premier League mestre Manchester City.

Les på Popidol: Mai ser imponerende ut for Netflix, Disney+, HBO Max og Paramount+

Mansour hjalp velstående russere med å flytte eiendeler til De forente arabiske emirater, da land over hele verden begynte å innføre sanksjoner mot dem og fryse russiske tilganger. Grunnen til at de ba om hjelp fra Mansour er fordi Emiratene er et av få land som ikke innførte sanksjoner mot Russland etter landets invasjon av Ukraina.

Dette er flere høytstående tjenestemenn i Russland, samt velstående forretningsmenn og finansdirektører som skal ha kontaktet Mansour. Noen skal ha kjøpt leiligheter og luksusbiler i Abu Dhabi, mens andre har bedt om hjelp til å åpne bankkontoer.

Les på Sporten: The Telegraph: Kaster seg over Graham Potter og Roberto Mancini

De forente arabiske emiraters regjering og utenriksdepartement har ikke svart på Bloombergs kommentarer, og har heller ikke klart å nå Sheikh Mansour gjennom Manchester City.

Tidligere har Mansour og Manchester City vært i hardt vær da lekkede dokumenter skal ha slått fast at det har vært statlig engasjement i klubben, at de har rekruttert mindreårige spillere ulovlig og at de har unngått Fifas økonomiske regelverk Financial Fair Play. – Likevel, dette seiler opp til å bli den største skandalen i klubbens historie.

f7.no -> adds
tabola