På onsdag forlot Luis Suarez treningsfeltet hos Barcelona for siste gang. Seks sesonger, 198 scoringer og 13 titler ble statusen for en av Barcelona-historiens vasseste målscorere. At Ronald Koeman nå slipper 33-åringen til en av de argeste rivalene, det kan komme til å straffe seg.

Suarez er en renraset goalgetter som spiller mot de han får beskjed om, frykter ingen, og har alltid mål om å gå av banen med én eller flere scoringer og sikre seieren. Dette har vært jobben hans hos Ajax, Liverpool, Barcelona – og nå Atletico Madrid.

Hos Atletico venter manageren som allerede i 2013 hadde blinket ut spissen som noe helt vanvittig bra på banen:

-Jeg kunne ikke si noe negativt om Luis Suarez, han er ekstraordinær, sa Simeone om Liverpool-spissen.

Nå er det Simeone som skal disponere ekstraordinære Suarez i troppen. – Det som har skjedd kan forskyve maktbalansen i La Liga, den evige treer trenger ikke være det lenger, her i denne artikkel finner du fordeler.

Atletico-manageren bryr seg lite om at Suarez og Juventus jobbet hardt for at det skulle bli destinasjon Torino på 33-åringen. Nå er Suarez i Madrid, og skal skape skikkelig problemer for byrivalen og ikke minst Barcelona.

Da Antoine Griezmann endelig fikk oppfylt ønsket sitt om overgang til Barcelona i 2019, sto Simeone tilbake med Diego Costa og Alvaro Morata. De fikk ansvaret for å fylle tomrommet etter franskmannen som leverte 133 scoringer på 257 kamper for Los Rojiblancos.

Dette skjedde ikke.

Alvaro Morata ble denne måneden sent på utlån til Juventus, mens Diego Costa ifølge Diario AS kan ende opp hos tyrkiske Fenerbahce. Dermed er det ryddet vei for Luis Suarez-show. – Jeg for min del tror han kommer til å fortsette å levere, tror du også det bruk en bonuskode og få fordeler.

33-åringen har definitivt ikke kommet inn som en has been. Diego Simeone henter en av verdens mest effektive spisser – med den rette erfaringen og temperamentet.

Det Atletico Madrid har fått til er ikke mindre enn et fotballkupp. 33-åringen har evnen til å revitalisere det stagnerte angrepet til Atleti.

For seks år siden, da Suarez ble hentet til rivalen Barcelona, hadde Diego Simeone fortsatt problemer med å finne noe negativt om spillertypen Suarez:

-Når Luis Suarez finner rollen treneren ønsker for ham, da er han en intens spiller som vil gi laget det ekstra boost´et de trenger. Han er en fantastisk spiller, ekstraordinær, sterk, aggressiv og intens. Han gir assists og scorer fra hele banen, skrøt Simeone om den ferske Barcelona-spilleren.

Denne sommeren var Atletico tilbakeholden med å kaste seg ut i en kostbar spiss-signering, og Suarez ville ha vært utenfor rekkevidde under normale omstendigheter. Vi kjenner historien i Barcelona denne sommeren, som var alt annet enn normal. Ronald Koeman ble hentet inn for å rydde opp, og definerte flere spillere som overflødige. Arturo Vidal og Luis Suarez var to av de utstøtte.

Vidal valgte Inter Milan i betryggende avstand til La Liga, Atletico Madrid kretset rundt Suarez. Barcelona skal ha satt på bremsen da det ble klart at La liga-rivalen hadde gjort et fremstøt mot Suarez, men El Cholo satte hardt mot hardt og fikk tvunget gjennom viljen sin. Suarez vant, og Diego Simeone fikk signeringen han for litt over en måned siden hadde sett på som urealistisk.

Nå møtes disse to intense personlighetene for å skape en dynamikk som skal rive Real Madrid og Barcelona ned fra La Liga-tronen de kommende sesongene.

I Barcelona huskes det med gru da Atletico Madrid plukket opp David Villa i 2013. Den sesongen vant Atletico La Liga og skjøv Barcelona samtidig ut av Champions League.

Diego Simeone lukter en gjentagelse av dette med Luis Suarez i hus. Det er spesielt tilfredsstillende for Atletico-manageren at flere av Barcelonas direktører mente det var galskap å slippe en av klubbhistoriens største målscorere i moderne tid til tittelutfordreren – for en symbolsk sum.

Nå starter tilpasningen i Atletico Madrid, der målet er å skape et rått angrepsvåpen i tillegg til det bunnsolide forsvaret. Lykkes Simeone med å få Suarez lynraskt inn i systemet, samtidig som urugayaneren får frihet til å gi angrepet a cutting edge, da lukter det trofeer.

For Suarez blir dette muligheten til å la sin unge familie fortsette de gode dagene i Spania, mens han selv har muligheten til å bevise at han fortsatt har mye på lager.

Suarez takket tidligere i sommer nei til å bli den best betalt spilleren i MLS hos David Beckhams Inter Miami. Nå skal han slippes løs hos Diego Simeone som fremelsker aggresjon, intensitiet og viljen til å gjør alt for seier.

Luis Suarez er denne profilen.