fredag, desember 4, 2020

Liverpool i front, men Manchester City er store tittelfavoritter

Må lese

Andrej Kanchelskis: «Pogba snakker alltid om å dra, bedre om han bare dro»

Den russiske vingen Andrej Kanchelskis hadde selv fire år på Old Trafford før han dro videre til...

NRK og TV2 går sammen om fotball-VM 2026

NRK og TV 2 har sammen sikret seg rettighetene til å vise fotball-VM for herrer i 2026.

Har du en skrue løs? Det kan være farlig

I løpet av de neste månedene vil over hundre bilister miste nylig påskrudde vinterdekk under fart og...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Liverpool leder Premier League når fem serierunder (seks for flere av lagene) gjenstår. The Reds har to poeng ned til Manchester City, som har én kamp mindre spilt, men Jürgen Klopps menn er likevel store underdogs i tittelkampen.

Med sine 82 poeng på 33 kamper sitter Liverpool i Premier Leagues førersete når vi går inn i den alltid spennende serieinnspurten. Hakk i hæl følger Pep Guardiolas Manchester City. De lyseblå har kun to poeng opp til Liverpool, men Guardiolas menn har en kamp til gode og kan dermed spille seg et fattig poeng foran Liverpool hvis hengekampen vinnes. Den kommer mot Crystal Palace allerede den 14. april og bør, normalt sett, ikke by på alt for store problemer for The Sky Blues, men det kan ha dukket opp et delikat «problem» for manager Pep Guardiola.

Kilde: Pixabay

Palace-kampen kommer nemlig midt mellom Citys to Champions League-kvartfinaler mot ligarivalene fra Tottenham, og etter at Manchester City havnet i problemer på Tottenhams nye storstue i det første kvartfinaleoppgjøret (tapte 0-1) KAN Guardiola bli tvunget til å prioritere mellom Premier League-oppgjøret på Selhurst Park og CL-returen hjemme på Ethiad bare tre dager senere. Liverpool møter også Chelsea mellom sine Champions League-kvartfinaler mot Porto, men et fabelaktig resultat (2-0) i hjemmekampen gir trolig Jürgen Klopp en mindre hodepine enn den som dunker mellom ørene på Pep Guardiola.

Vi er naturligvis klar over Citys umenneskelige bredde og erfaring – de bør være i stand til å takle også slike utfordringer – men, og det er en kjedelig klisjé, ballen er altså rund og større overraskelser har før inntruffet i fotballen.

Men uansett om Manchester City skulle vinne sin hengekamp, og dermed gå forbi de røde fra Anfield med ett enkelt poeng, er det bemerkelsesverdig hvor store favoritter Manchester City er hos bookmakerne. Odds og tips på hvem som stikker av med PL-tittelen har vært en gjenganger hos bookmakere sesongen igjennom, og hos bet365 mener de at Manchester City har mer enn 60 % sjanse for å vinne årets Premier League.

Favorittverdigheten har svingt de to i mellom gjennom hele sesongen, men nå, fem kamper før slutt, tror de fleste mest på City. Dette til tross for at Liverpool kun har tapt én ligakamp inntil videre og Manchester City møter både Tottenham og erkerivalene, Manchester United, i innspurten.

Liverpool har et, på papiret, enklere avslutningsprogram hvor den tøffeste oppgaven trolig kommer mot Chelsea hjemme på Anfield Road. Resten av oppgjørene bør være overkommelig motstand for et titteljagende Liverpool, men nerver har før spilt både lag og enkeltspillere store puss. Og når var det nå igjen at Liverpool sist vant den engelske toppdivisjonen? Det kan jo være at bookmakerne synes det er lenge siden 1990.

Kilde: Pixabay

Liverpools resterende kampprogram:

Chelsea (h)

Cardiff (b)

Huddersfield (h)

Newcastle (b)

Wolverhampton (h)

Manchester Citys resterende kampprogram:

Crystal Palace (b)

Tottenham (h)

Manchester United (b)

Burnley (b)

Leicester (h)

Brighton (b)

Om bookmakerne har rett gjenstår å se. Det som imidlertid er helt sikkert er at vi står foran en av de mest spennende sesongavslutningene i Premier League på mange år.

- Advertisement -

Siste nytt

Andrej Kanchelskis: «Pogba snakker alltid om å dra, bedre om han bare dro»

Den russiske vingen Andrej Kanchelskis hadde selv fire år på Old Trafford før han dro videre til...

NRK og TV2 går sammen om fotball-VM 2026

NRK og TV 2 har sammen sikret seg rettighetene til å vise fotball-VM for herrer i 2026. - Vi...

Har du en skrue løs? Det kan være farlig

I løpet av de neste månedene vil over hundre bilister miste nylig påskrudde vinterdekk under fart og skade bilen sin.

Den tyske bohemklubben St.Pauli avslører hvor dårlig det står til i klesbransjen

St. Pauli har ikke klart å finne en bærekraftig og transparent klesprodusent, og derfor vil klubben fra neste sesong produsere sin egen...

Tidenes norske netthandelsdag

Aldri før har nordmenn handlet så mye på nett i løpet av en dag som de gjorde i går. Sammenlignet med fjoråret...

More Articles Like This