Latterlig å boikotte VM i Qatar

0
631
Gleder meg!??✌ Har allerede bestilt plass på båt Nr. 4 til meg selv og en håndfull modeller??

Vi i Norge skal være ekstremt forsiktige med å løfte en moraliserende pekefinger mot noen, den rettigheten har vi gitt fra oss for mange år siden ved vår egen usolidariske politikk.

Det er langt mellom festtalene våre og virkeligheten, listen er så lang og omfattende jeg bare kommer til å skrape på overflaten. – Det er lenge siden Norge hadde en politikk inspirert av Nansen.

Les: Endelig kommer sesong 4 av Handmaid’s Tale

Vi har åpne handelsforbindelser med Saudi Arabia og gjennom omveier selger våpen som benyttes i krigføringen mot Jemen, et land som er i ferd med å bombes tilbake til steinalderen.

Vi ønsker atomvåpen som en del av vårt forsvar, Norge har stemt mot oppfordringene fra det internasjonale samfunnet om å arbeide for fjerning av alle atomvåpen fra jordens overflate.

Norge bygger aktivt under USA sine fiendebilder og kritiserer land som Russland, Kina, Venezuela og Iran, mens de diktaturer som er «venner» med vesten går fri.

I våre festtaler fremstår vi som miljøbevisste og deltagende i kampen mot pandemier, sannheten er at vi er en miljøsinke og stemmer imot tiltak som kan gi fattige land tilgang til vaksiner. De store farmasøytiske selskapene skal tjene sine milliarder selv om millioner dør.

Les på Sporten: Arturo Vidal skal sørge for cash til tom klubbkasse

Og så til Qatar som neste år arrangerer et VM i fotball som vi uansett om vi boikotter eller ikke blir en del av. Norge vil ikke kvalifiseres. – En boikott fra Norge vil ikke bety noe som helst utover om en håndfull pamper fra Fotballforbundet reiser eller ikke.

Av alle land i Midtøsten er Qatar det beste når det gjelder menneskerettigheter og levesett for de som bor der. Landet har innført en rekke tiltak og lovendringer som løfter landet i demokratisk retning, samtidig som de satser knallhardt på utdannelse og internasjonalt samkvem. – Selv om de har et udemokratisk styresett beveger de seg i riktig retning, bare sist år klatret de tre plasser på demokrati indexen.

For Norge å boikotte VM i Qatar blir meningsløst fra et moralsk standpunkt, fra et sportslig standpunkt og et praktisk standpunkt.

Norge er ikke lenger et land som beundres og sees på som et land man kan lære av.

Les på Popidol: Vår dypeste medfølelse: Nicolas Cage gift for femte gang!

Det norske kravet om boikott, som har kommet fra Tromsø og seinere flere klubber, har fått «litt» internasjonal oppmerksomhet. Den tyske sportsavisen Sportschau har fått med seg at det som var Norges største klubb, Rosenborg, krever boikott.
Det tyske sportsmagasinet skriver at FIFA-president Gianni Infantino måtte svare på boikottkravet i et mediemøte sist fredag.

«Jeg tror boikott av VM ikke er riktig tilnærming. Vi må se på forbedringen som er blitt gjort for menneskerettigheter i Qatar. Vår linje i FIFA har alltid vært og vil alltid være dialog og å involvere oss for å påvirke»

Ifølge Sportschau risikerer Norge en bot på 20.000 sveitserfranc hvis mesterskapet boikottes etter at Norge har kvalifisert seg. Det åpnes også for andre reaksjoner, som utestengelse fra framtidige FIFA-konkurranser

tabola

No posts to display