onsdag, desember 1, 2021

Kutt i arveavgiften har presset opp boligprisene

Må lese

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020.
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Mange lurer på om posegebyrene har noe å si på boligprisene, eksperter som F7 har droppet å ta kontakt med sier sikkert nei. En endring som har betydning derimot er det faktum at arveavgiften er fjernet.

Unge får gjennom dette mer penger som følge av arv (også forskudd på) som gir større press i boligmarkedet. Det å hjelpe unge inn i boligmarkedet gjennom arv, istedenfor lån eller garantier har gjort det enklere og mer lønnsomt å hjelpe. Det har ført til en kraftig økning i bolighjelp og et større pres i de områdene som unge mennesker ønsker å etablere seg.

Forskudd på arv er også positivt på forholdet mellom generasjonene, det er ofte en demper på relasjonen å ha foreldre som man skylder penger eller som er nervøse for sine garantier i boligen.

Årets økning i boligpriser og utsikter for fortsatt vekst i boligmarkedet har dessverre ikke ført til en tilstrekkelig bygging av nye boliger, årsaken ligger i både treg behandling av byggesaker med stor grad av usikkerhet for resultat. Et arbeidsmarked som inntil nylig har gjort det vanskelig å få kompetent arbeidskraft spesielt ingeniører til trengs til store prosjekter og infrastruktur som har satt store bremser på utbygging i områder som folk faktisk vil bo.

Statens sine statistikere mener at boligprisene vil gå opp med 3 prosent neste år som vil innebære en nedgang fra i år. Dog er det en faktor som ikke er regnet inn, det store fallet i oljeprisen som hvis det vedvarer ikke bare vil ødelegge økonomien til Russland, men også sette en demper på Norges behov for arbeidskraft innen Oljesektoren og da trolig også legge en demper på resten av arbeidsmarkedet. Blir det dårligere utsikter for den enkelte, opplevde dårligere utsikter har det en negativ effekt på boligmarkedet.

Er du i posisjon til å hjelpe dine barn inn i boligmarkedet vil trolig 2015 være et godt år å gjøre det på med redusert press og større sjanse til å finne gode objekter til riktig pris.

- Advertisement -

Siste nytt

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020. – Selv om...

Guadalupe Maravilla presenteres i en stor utstilling på Henie Onstad

Guadalupe Maravilla har nettopp blitt utnevnt til mottager av Lise Wilhelmsen Art Award og blir for første gang presentert i en soloutstilling...

Vipps varsler Black Friday sin død

Vi ser endringer i folks handlemønster som tilsier at 2021 kan vise seg å bli siste år med Black Friday som fenomen,...

More Articles Like This