tirsdag, april 13, 2021

Kutt i arveavgiften har presset opp boligprisene

Må lese

Flyr vil fly fra i sommer

Det nye norske flyselskapet varsler oppstart i juni. Fra mai vil det være mulig å kjøpe billetter....

Se alle scoringene fra første oppgjør i kvartfinalene

Der var flere ting vi lærte i første runde av kvartfinalene i Champions League. - I...

Allsvenskan på norske skjermer

Mens vi må vente på den norske Eliteserien, sparkes fotballsesongen i gang hos våre naboer allerede lørdag. Alle...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Mange lurer på om posegebyrene har noe å si på boligprisene, eksperter som F7 har droppet å ta kontakt med sier sikkert nei. En endring som har betydning derimot er det faktum at arveavgiften er fjernet.

Unge får gjennom dette mer penger som følge av arv (også forskudd på) som gir større press i boligmarkedet. Det å hjelpe unge inn i boligmarkedet gjennom arv, istedenfor lån eller garantier har gjort det enklere og mer lønnsomt å hjelpe. Det har ført til en kraftig økning i bolighjelp og et større pres i de områdene som unge mennesker ønsker å etablere seg.

Forskudd på arv er også positivt på forholdet mellom generasjonene, det er ofte en demper på relasjonen å ha foreldre som man skylder penger eller som er nervøse for sine garantier i boligen.

Årets økning i boligpriser og utsikter for fortsatt vekst i boligmarkedet har dessverre ikke ført til en tilstrekkelig bygging av nye boliger, årsaken ligger i både treg behandling av byggesaker med stor grad av usikkerhet for resultat. Et arbeidsmarked som inntil nylig har gjort det vanskelig å få kompetent arbeidskraft spesielt ingeniører til trengs til store prosjekter og infrastruktur som har satt store bremser på utbygging i områder som folk faktisk vil bo.

Statens sine statistikere mener at boligprisene vil gå opp med 3 prosent neste år som vil innebære en nedgang fra i år. Dog er det en faktor som ikke er regnet inn, det store fallet i oljeprisen som hvis det vedvarer ikke bare vil ødelegge økonomien til Russland, men også sette en demper på Norges behov for arbeidskraft innen Oljesektoren og da trolig også legge en demper på resten av arbeidsmarkedet. Blir det dårligere utsikter for den enkelte, opplevde dårligere utsikter har det en negativ effekt på boligmarkedet.

Er du i posisjon til å hjelpe dine barn inn i boligmarkedet vil trolig 2015 være et godt år å gjøre det på med redusert press og større sjanse til å finne gode objekter til riktig pris.

- Advertisement -

Siste nytt

Flyr vil fly fra i sommer

Det nye norske flyselskapet varsler oppstart i juni. Fra mai vil det være mulig å kjøpe billetter....

Se alle scoringene fra første oppgjør i kvartfinalene

Der var flere ting vi lærte i første runde av kvartfinalene i Champions League. - I korte trekk: Manchester City er...

Allsvenskan på norske skjermer

Mens vi må vente på den norske Eliteserien, sparkes fotballsesongen i gang hos våre naboer allerede lørdag. Alle kampene fra Allsvenskan vil i...

Edin Terzić om livet fra å være supporter til å trene laget han elsker

Det ble selvsagt mye fokus på turneen som Team Haaland har lagt ut på, men det kan også være interessant å følge...

LG stanser produksjonen av smarttelefoner

Det kommer ikke som noen overraskelse på noen som følger med på mobilmarkedet at LG Electronics nå stanser produksjon og salg av...

More Articles Like This