Kamelåså, Norges morsomste sketsj

0
1872

Programserien «ut i vår hage» med Atle Antonsen, Harald Eia og Bård Tufte Johansen fra 2003 var en langt mindre suksess for NRK Underholdningsavdelingen enn den påfølgende serie Team Antonsen.  Det var spesielt en sketch om språkproblemer i Danmark som ble utrolig populær ikke bare i Norge, men også i andre land, inkludert Danmark.

Ordet kamelåså ble presentert som et nytt ord i Urban Dictionary, med definisjon å tulle med det danske språket og det danske folket.

F7 ønsker å kåre Norges morsomste sketch gjennom tidene og du kan komme med forslag, enten i kommentarfeltet eller på Facebook.  Hver uke i 10 uker gjennom sommeren presenterer vi en ny morsom video og i september får vi resultatet, en liste med Norges topp 10 morsomste sketsjer.

Kamelåså inspirerte til en rekke nye morsomheter om det danske språket, blant annet Morten Ram videreførte dette i en humorserie Torsdag kveld fra Nydalen på TV 2. Her laget han sanger som «jeg flagrer rundt» og som bare inneholder danske ord med referanse til sex.

Sveriges televisjon SVT fulgte opp med å lage språkparodier på populære tv serier som Broen og Borgen.

Dansk TV2, lagde som et slags motsvar også et fake intervju med Ståle Solbakken hvor en danske skal høres ut som en Nordmann uten at det er i nærheten av å ligne.

tabola

No posts to display