Justisminister «mot min vilje»

0
308
Per Sandberg ønsker de som drukner i Middelhavet god reise.

Jeg har alltid lurt på hva som skjedde med asylsøkeren som Justisminister Per Sandberg skallet ned og slo bare to uker etter han ble fradømt førerkortet for fyllekjøring. I sin bok «mot min vilje» beskrev han episoden som gjorde han fikk en bot på 3000 kroner.

-Tittelen på boka viser forresten det FRP er best på, å være offer. Per Sandberg har makt og sitter regjering «mot sin vilje». – vi vet hva som hadde skjedd hvis det var motsatt, hvis en asylsøker hadde slått Per Sandberg ville han blitt sent hjem uavhengig av om det var krig der eller ikke.

Per Sandberg har også blitt tatt i 100 i 60 sone og mistet førerkortet, hans svar på TV2 forteller litt om hans holdning til lover og regler. «Er det noe jeg prøver å holde meg til når jeg er ute i trafikken, er det iallfall de lavere fartsgrensene.»

Statsminister Erna Solberg synes det er fint at folk som har sonet sin straff skal få en ny sjanse, det synes vi også. Vi ser samtidig i ironien i at en som straffedømt og ikke har vandel til å komme inn på politiskolen eller kunne bli dommer, er deres øverste sjef.  Ei heller har vår justisminister tilstrekkelig gode karakterer eller skolegang til å kunne starte på jusstudier.

Som medlem i transportkomiteen på Stortinget snakker han om nødvendigheten av å tilpasse landets veier til sin egen situasjon.  Per Sandberg sa om vei og fyllekjøring at «Norske veier må bli så gode at det blir risikofritt å kjøre i ruspåvirket tilstand» i et intervju med Dagsavisen.

Per Sandberg er vår nye justisminister etter Sylvi Listhaug, begge har prøvd å begrave det faktum at tidens mest alvorlige terrorhandling på norsk jord er utført av en høyreekstremist og ikke en muslim som de vil skremme oss med. Både vår eksisterende justisminister og vår forrige har måttet beklage sine uttalelser til Arbeidepartiet og ofrene etter 22 juli.

Per Sandberg har sagt følgende fra Stortingets talerstol: «Hvis det er noen som har spilt offer etter 22. juli så er det til de grader Arbeiderpartiet».

Etter å ha fått beskjed av noen at man faktisk er et offer hvis man blir drept og skadet og at det vekker lite sympati å angripe foreldrene til barn drept av en terrorist som tidelige var et aktivt medlem av eget parti måtte han ut og beklage.

På klassisk Frp vis var det ikke selve uttalelsen, men hvordan vi hadde oppfattet uttalelsene som ble unnskyldt.

Les: Du stemmer FrP eller støtter Listhaug fordi du er redd

«Om uttalelsene kan forstås dit hen at jeg beskyldte Arbeiderpartiet for å spille offer etter 22. juli, så ber jeg ydmykt om unnskyldning, for det var langt fra mine meninger.»

Listen over horrible uttalelser er lang for Per Sandberg og avslørende for en som ikke har tilstrekkelig kunnskap og empati for å være i regjering og langt mindre Justisminister. – Vi går fra en uegnet Justisminister til en som om mulig er enda mindre egnet.

 

Her er noen av hans uttalelser:

  • I et intervju med Dagbladet: «Al Gore er en stor bløffmaker»
  • Til klassekampen:  «Jeg er kanskje den sterkeste tilhengeren av ytringsfrihet og demokrati.» (Mener jeg har hørt både Donald Trump og Vladimir Putin si noe lignende)
  • Kronikk NRK Ytring:  «Ingen religion vokser hurtigere i Europa enn islam, og ingen voldelig ideologi vokser raskere i verden.»
  • På FRP sine sider:  «Politiet kan med hjemmel i Politilovens paragraf 7 stanse grupper med organiserte romfolk, bulgarere eller franskmenn på landegrensen fordi man av erfaring vet at disse menneskene bryter den alminnelige ro og orden og samtidig er det bevist at mange bedriver kriminalitet.»

 

Det er ikke bare Arbeiderpartiet og ofrene etter 22 juli han har tråkket også Kristelig Folkeparti har fått gjennomgå på en måte som gjør at deres samarbeid med regjeringen kanskje ikke blir så bra.

«Kristelig Folkeparti har et enormt ansvar for at flere titalls mennesker, unge mennesker, født og oppvokst i Norge, som reiser ut og slutter seg til terrororganisasjoner, driver med krigshandlinger og massakrerer barn og kvinner der ute. Dette er det Kristelig Folkeparti som har ønsket, og resultatet ser vi i dag» (til NRK)

 

 

 

tabola

No posts to display