India kan endre navn til Bharat

0
60

Ny kontrovers i India etter at det asiatiske landet bestemte seg for å endre navn til Bharat. Dette er ennå ikke offisielt, men det har allerede vært flere uttalelser fra lederne i denne retningen, og de har blitt presentert som sådan på det kommende G20-toppmøtet som holdes der.

Det var statsminister Narendra Modi som brukte denne betegnelsen for å annonsere G20-møtet. Det er imidlertid en grunn til dette navnet, og det er fordi det er hindi for India.

Les: Netflix’s The Killer ser utrolig ut

President Droupadi Murmus middagsinvitasjon til utenlandske ledere som deltar på toppmøtet beskriver henne som «president for Bharat». I tillegg applauderte flere ministre fra det regjerende BJP trekket, men opposisjonsledere stilte spørsmål ved hensikten.

Alle offisielle indiske nettsteder bruker fortsatt begrepet «Government of India» og refererer fortsatt til Mrs. Murmu som Indias president. Bruken av Bharat i invitasjonen kommer to dager etter at Mohan Bhagwat, sjefen for Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS), BJPs ideologiske mentor, sa at landet burde hete Bharat i stedet for India.

«Noen ganger bruker vi India slik at de som snakker engelsk kan forstå det. Men vi bør slutte å bruke dette. Navnet på landet Bharat vil forbli Bharat uansett hvor vi går i verden,» forklarte han.

Tirsdag ønsket flere BJP-politikere velkomsten, og kalte det et stolt øyeblikk for landet: «Glad og stolt over at vår sivilisasjon frimodig beveger seg mot Amrit Kaal», tvitret Himanta Biswa Sarma, sjefsminister i delstaten Assam.

Amrit Kaal, som oversettes som «gylden æra», er et begrep statsministeren og andre myndighetspersoner bruker for å referere til årene frem til 2047, da India vil fylle 100 år. De sier at da vil India være blant de mest velstående og utviklede landene i verden.

Les på Sporten: Landslagskeeper Kasper Schmeichel har funnet sin neste klubb

tabola

No posts to display