Ikke død likevel

0
140

Lenge har vi hørt at Pad og Mobil overtar for PC og at sosiale medier overtar for menneskelig kontakt. Det har vært riktig en stund, men nå er pendelen i ferd med å snu. Bruken av sosiale medier modnes og selv om vi sjekker mobilen hver 6 minutt er nå trenden mer at vi i hvert fall prøver å legge bort mobilen. Noen har klart å legge den bort mens man spiser søndagsmiddag, dusjer og har sex, – Det er imponerende og vi i F7 oppfordrer til at det fortsetter.

Tid brukt foran en PC har sunket drastisk de siste årene, spesielt som et verktøy for underholdning, fikling med mobilen har overtatt. Pendelen har nå snudd, PC salget er kraftig opp, Pad salget tilsvarende dårlig og nyvinningene på mobilen blir mottatt med større likegyldighet.

De unge har flyttet spillet over til PC igjen og det er bare tanter og statsministere som spiller Candy Crush på mobilen.

Steam eid av Valve er verdens største streaming aktør for spill. I helgen satte de en imponerende rekord ingen trodde var mulig. De har nå for første gang registrert 9 millioner samtidige spillere, alle på PC.  Der vil med andre ord si at 9 millioner mennesker på samme tid var logget inn på Steam og spilte PC spill.

E Sports eksploderer i popularitet og mesterskap sees av millioner av seere over hele verden. De beste spillerne er millionærer og superkjendiser.

Det som ikke er like positivt med denne trenden er at det er mange unge gutter som sitter inne og spiller krigsspill, de utvikler en ekstrem kunnskap innen militær strategi og de beste rekrutteres til meget godt betalte jobber som dronepiloter, ikke bare av «de snille» men også av tvilsomme land og organisasjoner.

Les også: PC-salget øker her er de seks største

På grunn av det Asiatiske markedet er eventyrspill mest populært, nedenfor ser du en topp 10 liste over de mest populære spillene på Steam.

 

 

Samtidige brukere i (parentes)

  1. Dota2 (505 991)

 

  1. Counter-Strike: Global Offensive (428 637

 

  1. Team Fortress 2 (68 537)

 

  1. Football Manager 2015 (65 840)

 

  1. Sid Meier’s Civilization V (57 393)

 

  1. Cities: Skylines (56 190)

 

  1. Payday 2 (52 984)

 

  1. Garry’s Mod (45 898)

 

  1. The Elder Scrolls V: Skyrim (44 376)

 

  1. Arma 3 (31 505)
tabola

No posts to display