onsdag, mai 5, 2021

Hvite menn som pusher femti

Må lese

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen,...

Carpe Diem synger om deres ambivalente forhold til «hvite menn som pusher femti». Det er en sannhet at menn på ett eller annet tidspunkt er ment å pushe femti. Ikke noe galt i det, hver fase i livet byr på sine gleder og sorger, men hva er det med denne gruppen menn og drømmen om Tour de France?

Interessen for landeveissykling, gjerne i forbindelse med transport til og fra arbeidsstedet, har eksplodert. Av hensyn til folkehelsen og trafikkavviklingen i og rundt storbyene, arbeider det offentlige aktivt med å friste flere av oss ut på sykkelen. De som har tråkket forbi den stillestående morgenkøen inn til Oslo har kjent på tilfredsstillelsen det er å bruke kroppen til noe som gir en helsemessig, tidsmessig og økonomisk belønning.

Et fenomen som er mer utfordrende å forstå enn sykkelens økende suksess som transportmiddel, er menns (ja, det dreier seg i dette tilfellet om gutta) stilletiende aksept for at det er helt naturlig å trekke i sykkelantrekk som er ment å kopiere de profesjonelle lagene fra Tour de France. UP-sjefen i Rogaland og Agder kom i skade for å være ærlig i sin beskrivelse av «syklister i kondomdress med racersykkel og bukkestyre, som puster og peser og er overvektige og skal kjøre midt i veien» (dagbladet.no 2014).

Det er hverken pesingen eller vekten som er det fascinerende, men hvite menn som pusher femti sitt naturlige forhold til å ikle seg tettsittende sykkeldrakter som er tiltenkt profesjonelle og topptrente sykkelryttere. Er det ofte du ser godt voksne pappaer i en tettsittende barcelonadrakt ute på fotballøkka med barna sine, eller som ikler seg speedo à la profesjonelle svømmere når det skal svømmes noen lengder i den lokale svømmehallen?

Nei, det er helt tydelig at det er andre regler som gjelder for sykling. Når gutta sykler på landeveien, så er det tydeligvis viktig å vise at man ikke er noen amatør. Utstyr og bekledning former mannen!

Journalister fra det amerikanske Roadbikers Review ville ha fått seg en skikkelig latter hvis de hadde observert norske menn på sykkeltur til jobben. Sykkelmagasinet har nemlig tidligere kommet med ti tips til  «hvordan unngå å fremstå som en nybegynner» når du driver med landeveissykling. Øverst på denne listen med velmendende råd, står:

  • ingen sykkeldrakter fra profesjonelle lag! «The cardinal violation in trying to be a cool cyclist is when you buy a full professional team kit (jersey, shorts, socks, etc.) of a team you do not ride for. Nothing screams ROOKIE louder than a full Discovery Channel uniform on a non-payroll cyclist. Steer clear of these overpriced kits».(roadbikersreview.com)

Men fortvil ikke, du som nettopp har kjøpt deg lagtrøyen til heltene som klatrer og spurter seg rundt Tour de France. Hvis alle dine kollegaer på sykkelsetet er enige om dette er noe helt naturlig – da er det helt naturlig. Uansett hva amerikanere måtte mene.

- Advertisement -

Siste nytt

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å nærme seg at han erstattes...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen, lenge før verden åpnet øynene...

Flere kjøper klokker til over hundre tusen kroner

Det er åpenbart en del nordmenn som har mye penger. Gjensidige har registrert en kraftig økning i forsikring av dyre klokker i...

Medietilsynet vil aksjonere mot flere TV-kanaler

Tilsynet har nå lov til å bestemme hvilke reklamer du skal få se på TV-kanalene. De mener kanaler som FEM og Eurosport...

More Articles Like This