Hval hindret katastrofe: Tok imot et T-banetog

0
119
Nederland: T-banevognen henger på ... en hvals hale. Foto: twitter.com/volkskrant

Noen ganger skjer ting så absurde at man tror man går inn på et filmsett. Det er vanlig i Nederlands med forhøyede T-Banespor. – Det som derimot ikke er så vanlig er at et T-banetog løper løpsk og reddes av halen til en hval.

Trolig var det en litt sliten vognfører som ville raskt hjem og ikke fikk med seg at det ikke var mere togskinner. – Da folk i Spijkenisse i Nederland våknet opp fikk de se et merkelig syn, T-banevognen hang i luften åtte meter over bakken.

Les: New Zealands statsminister Jacinda Ardern innfører 100% fornybar energi

Rett etter midnatt stoppet ikke toget, av ukjente årsaker, før enden av sporet, og ramlet deretter på støttebukk flere titalls meter unna. Toget ville ha falt enda lenge hvis det ikke var for hvalskulpturen.

T-baneføreren som var alene i toget fikk ikke skader og toget henger fortsatt på en av de to halefinnene. Ingeniører prøver å finne en måte å få ned toget uten lage ytterligere skader på skylturen som ironisk nok har navnet «Reddet av halen til en hval»

«Et team av eksperter undersøker hvordan vi kan sikre og fjerne toget,» sa AP Carly Gorter, talskvinne for den lokale sikkerhetsmyndigheten.

Maarten Struijs som har laget skulpturen er glad for oppmerksomheten og at glad for at sjåførens liv ble reddet.

«Jeg er overrasket over at det er så sterkt,» sa han. «Hvis plast har stått i 20 år, forventer du ikke at det holder en t- banevogn .»

Les på Engelske Klubber: Bild: Manchester United er i forhandlinger med Hakan Calhanoglu

tabola

No posts to display