torsdag, mai 6, 2021

Hva skal vi med krig når vi har fotball EM ?

Må lese

Manchester United må spille fire kamper på åtte dager

Som om ikke kampprogrammet var tett nok som det var, nå blir det ekstremt. - Manchester Uniteds...

Perfekt for deg som vil gå tur med fisken din!

Det er ingen land i verden som er mer opptatt av fisk enn Japan, likevel ble vi...

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Da Dimitri Payet startet Fotball EM med et følelsesladet, reprisevennlig mål for Frankrike med venstrefoten var allerede noe av stemningen ødelagt. Søppellukt og transportproblemer som følge av streik, terrorfare som førte til et sykt sikkerhetsoppbud, og fotballpøbler fra England som mangler mange av de karakteristikkene som definerer mennesker.

Brautende, jævlige raver de dritings rundt i gatene i Marseille og legger bak seg i by i ruiner, politiet rykker inn og ender opp som deltagere i gatekamper. Dette er bare begynnelsen for så kom Russerne. Englands første kamp var mot Russland og det som hadde skjedd til nå var bare et forvarsel for hva som kom til å skje.

Så kom russerne

Innenfor 4 sikkerhetssjekker på Stade Velodrome med et 1 – 1 resultat på banen bryter Russiske Spetsnatz supportere igjennom supporter skillet på stadion og angriper Engelske Supportere, og ikke bare Hooligans, men helt vanlige tilskuere, kvinner og barn.

Temperaturen stiger som den skal, men på helt feil måte, det er hat som preger Fotball EM nå, hat og faenskap. UEFA skal granske volden og komme med straffetiltak både mot Russland og England, men det kommer trolig for sent til å redde gleden og omdømmet til Fotball EM. I det minste må begge land stenges ute av arrangementet og deres voldelige supportere stilles for retten og bures inne. UEFA må jobbe veldig fort, de har bare timer på seg for å få slutt på volden.

Engelske Hooligans og Russiske nasjonalister på fotballtur skader ikke bare fotballen, men også reiselysten ovenfor Frankrike. De har nemlig også et ansvar som gjennom et vanvittig sikkerhetsopplegg og dårlig behandling av mennesker er med på å øke frustrasjon og konfliktnivå.  Ikke mye glede i å gå på kamp, hvis du må ha en rektalundersøkelse først.

Et betimelig spørsmål er hvor mange mennesker drept skal vi godta for å kunne gjennomføre et mesterskap i Fotball, svaret et selvsagt ingen. Dette er allerede et historisk blodig arrangement, og det er ikke på grunn av ISIS som alle snakket om i forkant.

Hvordan oppnå sikkerhet?

Hooligans har internasjonale arrangementer som en arena for fyll, vold og faenskap. Et sikkerhetsoppbud mer omfattende enn noe annet vi har sett klarer ikke stoppe dette.  Et lite tankekors for de som fortsatt tror at mer politi, flere soldater, mer våpen er svaret for økt sikkerhet.   Akkurat nå er Europa i krig, fanatiske nasjonalister fra flere land bruker fotball på samme måte som andre bruker religion. Løsningen på problemet ligger utenfor fotballen og på helt andre arenaer, Engelske myndigheter må ta seg av de Engelske Hooligans, og arbeide aktivt gjennom sosiale tiltak for å sørge for at rekrutteringen stopper.

Det beste nå er å si at, vi prøvde å lage en fotballfest, men vi klarte det ikke. Nå kan alle reise hjem igjen, vi prøver igjen om 4 år, kanskje vi er klare da. Frankrike har vært utsatt for nok dritt i det siste og fortjener ikke et Fotball EM i tillegg.

- Advertisement -

Siste nytt

Manchester United må spille fire kamper på åtte dager

Som om ikke kampprogrammet var tett nok som det var, nå blir det ekstremt. - Manchester Uniteds...

Perfekt for deg som vil gå tur med fisken din!

Det er ingen land i verden som er mer opptatt av fisk enn Japan, likevel ble vi her i F7 overrasket da...

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet ut at det ikke er...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å nærme seg at han erstattes...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen, lenge før verden åpnet øynene...

More Articles Like This