onsdag, mai 5, 2021

Hva har verden gravd frem i 2014

Må lese

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen,...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Nyttårstalene er over og da er det på sin plass å summere opp hva man har funnet i løpet av 2014, noe er hyggelig, noe er ødelagt og noe er veldig overraskende. Har de funnet graven til Alexander den store? Hva er i landskapet rundt Stonehenge og hva slags skip var det de fant under World trade senter.

 

1: Et stort monument av Alexander den stores tid

I den gamle byen Amphipolis i det nordlige Hellas, fant arkeologene en overdådig 2300 år gammel grav. I august brøt de gjennom porten til det som regnes som den største gravplassen i sitt slag i Hellas med en omkrets på ca 490 meter.

 

2: Stonehenge skjulte monumenter

Etter en fire år lang studie av landskapet rundt Stonehenge i England, kunngjorde forskere at de hadde funnet tegn på ytterligere 17 ukjente neolittiske helligdommer. Oppdagelsen har gjort at det nå gjøres enda en ny titt på området rundt Stonehenge.

 

3: Skips vraket under World Trade Center

Allerede i 2010 fant arkeologene fra New York et skipsvrak under byggeplassen for det nye World Trade Center. I år kom svarer på hva det var, analysen av årringer i skipets treverk forteller at treet kommer trolig fra samme skog som la veden til den berømte Independence Hall, der USAs uavhengighetserklæring og Grunnloven ble laget.

 

4: Kong Richard III sin skjeve ryggrad

Skjelettet av Englands kong Richard III ble funnet under en bil i 2012, og i 2014, har forskerne kunnet fortelle at hans ryggrad ble skjev, han spiste og drakk ganske tungt, og at han trolig døde i kamp som følge av et slag mot hodet

 

5: Ung jente falt i døden for tusen år siden

I Mexico Yuatacan halvøya fant dykkere et nesten komplett skjelett av en tenåringsjente i en undersjøisk hule. Jenta, som er mellom 12.000 til 13.000 år gammel. Forskere mener at jenta trolig falt i døden før breene smeltet, og hullet ble fylt med vann.

 

6: Satellitter avslører syriske ødeleggelse

En trist oppdagelse er gjennom et omfattende satellitt program avslørt at Syrias gamle ruiner har mottatt «betydelig skade» som et resultat av den pågående krigen i landet. Noen bygninger er faktisk redusert til ruiner, ifølge den uavhengige organisasjon American Association for the Advancement of Science.

 

7: Verdens eldste ost funnet på mumier

Verdens eldste ost ble funnet i år av likene av 3800 år gamle mumier i Nordvest-Kina. Ærkæologer funnet gulaktig stoffer i nærheten av brystet og halsen av mumiene, og senere viste kjemisk analyse at det faktisk var snakk om ost. Osten ble trolig ment som mat for etterlivet.

 

8: King Tut 3300 år gammel ereksjon

King Tutankhamun ble gravlagt med en balsamerte ereksjon i 90-graders vinkel fra kroppen hans. I år viste en studie at det sannsynligvis ble organisert som en protest mot sin far, som forsøkte å innføre monoteisme i Egypt. Erigert penis bør få den unge faraoen å ligne den egyptiske guden Osiris, som ble ofte portrettert med erigert penis.

9: Ikke bare homo sapiens som lager kunst

Mennesker er trolig ikke den eneste i arten Homo, som har skapt kunst. I år viste en studie av enkle indrids i en hule i Gibraltar at de ble muligens laget av neandertalere. Tilsvarende forskere tilskrives noen geometriske indrids i indonesiske skjell til den menneskelige stamfar Homo erectus.

- Advertisement -

Siste nytt

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å nærme seg at han erstattes...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen, lenge før verden åpnet øynene...

Flere kjøper klokker til over hundre tusen kroner

Det er åpenbart en del nordmenn som har mye penger. Gjensidige har registrert en kraftig økning i forsikring av dyre klokker i...

Medietilsynet vil aksjonere mot flere TV-kanaler

Tilsynet har nå lov til å bestemme hvilke reklamer du skal få se på TV-kanalene. De mener kanaler som FEM og Eurosport...

More Articles Like This