Hele styret i Juventus har trukket seg

0
127
Andrea Agnelli

Det som skjer nå er langt mer alvorlig enn brudd på regler om overganger eller penger under bordet til grådige agenter. – Denne gangen kan det svi vesentlig mer enn poengtap eller nedrykk til Serie B.

Politietterforskingen som handler om alvorlig økonomisk kriminalitet har fått klubbpresident Andrea Agnelli og resten av styret i den italienske fotballstorheten Juventus til å trekke seg.

På Juventus sine sider tar Agnelli et tårevått farvel og innrømmelse å ha feilet.

«We saw him rise, and now we’re watching his downfall»

Styret melder at de vil fortsette sin virksomhet fram til et varslet aksjonærmøte 18. januar.

Les: Mariah Careys vanskelige barndom gjorde at hun ble forelsket i julen

Om årsaken til styremedlemmenes plutselige beslutning heter det at man har «vurdert sentraliteten og relevansen av pågående juridiske og regnskapsmessige spørsmål» i tilknytning til en pågående politietterforskning.

Det avtroppende styret skriver at det «anses å være i den beste interessen å anbefale at Juventus ruster seg med et nytt styre for å håndtere disse problemene».

Påtalemyndigheten ser på muligheten for at Juventus, som er børsnotert i hjemlandet, skal ha gitt feilaktig informasjon til investorer og produsert fakturaer for pengetransaksjoner som aldri fant sted. Uregelmessighetene skal ha funnet sted i årene 2019, 2020 og 2021.

Det italienske fotballforbundet ser på sin side nærmere på en rekke spilleroverganger som involverer Juventus og andre klubber.

Visepresident Pavel Nedved og administrerende direktør Maurizio Arrivabene har vært klubbpresident Agnellis nærmeste støttespillere i Juventus. Også de har trukket seg.

Les på Sporten: I løpet av 24 timer lander Arsenal, Manchester City og Liverpool-forsvarslegende Kolo Touré sin første managerjobb

Arrivabene er samtidig anmodet om å fortsette i jobben i en overgangsperiode inntil et nytt styre er på plass.

Agnelli har ledet klubben i mer enn tolv år. Han var blant annet en av pådriverne da en rekke europeiske storklubber lanserte de hardt kritiserte planene om en egen og pengestinn superliga.

Under Agnellis ledelse har Juventus hatt stor suksess, framfor alt på hjemmebane i Serie A. Fra 2012 til 2020 tok klubben ni strake seriemesterskap.

I inneværende sesong ligger Juventus på tredjeplass i den italienske ligaen etter 15 serieomganger. Det skiller ti poeng opp til ledende Napoli.

Påtalemyndigheten i Torino har siden i fjor gransket påstander om ulovlig regnskapsføring samt uregelmessigheter rundt overganger og låneavtaler for flere spillere.

Påtalemyndighetens funn i saken vil bli oversendt Det italienske fotballforbundet, som kan utferdige en rekke ulike straffer. De spenner fra bøter til å kaste klubben ut av Serie A.

tabola

No posts to display