Guardiola må ta sin del av skylden for at Kalvin Phillips så til de grader underleverte i City-drakta

0
174
Ble ikke mange Kalvin Phillips-smil i Manchester City-drakta. (foto: City, x)

Vi har lett for å innbille oss fotballspillere, som innkasserer millioner i ukelønn, som toppidrettsmaskiner uten menneskelige trekk. Så ser vi selv Erling Haaland må gi etter for skade, Ivan Toney trekkes mot spillavhengighet – og Kalvin Phillips slutter å gjøre det han har gjort så gnistrende bra i Leeds-drakta. For Phillips var det noe så menneskelig som en sårende kommentar fra Manchester City-treneren som gjorde mye vanskeligere.

Etter sine to første minutter i West Ham-drakta leverte Kalvin Phillips assist – for motstanderne. For City-spilleren på utleie til det som endelig skulle bli en revitalisering av karrieren, ble debuten nok en nedtur, men ikke i nærheten av den han fikk etter VM-sluttspillet i Qatar. Da gnisset mamma Phillips tenner av sinne.

LES: Endelig duket for ny rekord på Anfield

Det var ikke sønnen sin hun var sint på, men verdens beste trener.

Du husker det sikkert, da Pep Guardiola foran mikrofonen fortalte Phillips etter VM-sluttspillet for England ikke kunne være med på City-treninger fordi han hadde returnert med en overvektig kropp. Engelsk presse tok selvfølgelig imot gavepakken av en story fra Guardiola og tjente godt på for feit-stemplet til den tidligere Leeds-stjerna.

Etter å ha kommet seg bort fra City, kan Phillips endelig dele hvordan han selv opplevde stormen som kom etter Guardiolas lite hyggelige uttalelser.

-Etter VM var det trolig tøffest (hos City), da Pep gikk ut og sa jeg var overvektig. Han hadde rett til å gjøre det, men det er ulike måter å gjøre det på. Jeg var ikke uenig med ham, men det gav selvtilliten min a big knock og hvordan jeg hadde det hos City, begynner Phillips til Times.

Guardiola skal være glad han ikke kom i nærheten av mamma Phillips.

-Familien min var ikke fornøyd med det (uttalelsen til Guardiola) heller, spesielt ikke moren min. Hun ble frustrert når jeg var hos City og kom ikke lenger så ofte på kampene, forteller Phillips.

West Ham – Arsenal

SPORTEN: Ber Manchester United-flopp om unnskyldning

tabola

No posts to display